یک فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان مطرح کرد تاثیر ویتامین دی بر بروز بیماری ام اس

به گزارش یسکافه یک فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان علل بروز ام. اس و نقش ویتامین دی در بروز این بیماری را توضیح داد.

دکتر محمد مهدی ناصحی در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به اینکه مولتیپل اسکلروزیس (MS) یک بیماری خود ایمن است که به دستگاه اعصاب مرکزی CNS (مغز، نخاع و عصب بینایی) حمله می کند، اضافه کرد: MS به صورت اولیه به غلاف دور سلول های عصبی که میلین نام دارد، حمله می کند. این اسکار بجا مانده (که پلاک یا ضایعه هم نامیده می شود) با هدایت عصبی تداخل پیدا کرده و سبب علایم MS می گردد.
وی با اشاره به اینکه علایم بیماری MS بر مبنای محل ضایعه متنوع است، اضافه کرد: این بیماری در نژاد قفقازی شایع تر از آمریکایی های آفریقایی تبار است.
این فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان با تاکید بر اینکه MS هنوز ناشناخته است، اضافه کرد: محققین معتقدند که زمینه ژنتیکی که به وسیله بعضی عفونت های ویروسی یا باکتریایی تحریک می شود، می تواند عامل آن باشد.
وی با اشاره به اینکه در دهه اخیر تعداد بیشتری از فاکتورهای ژنتیکی و محیطی مستعد کننده MS در کودکان شناخته شده اند، اضافه کرد: نقش هورمون های زنانه با عنایت به شیوع بیشتر MS در بانوان و همینطور در نوجوانانی که سن قاعدگی پایین تری دارند، مورد توجه است. همینطور چاقی بعنوان یک فاکتور مستعد کننده در نظر گرفته شده است.
این فلوشیپ تکمیلی MS اظهار نمود: کمبود ویتامین D احتمال مبتلا شدن به MS و همینطور احتمال عود را در کودکان بیشتر می کند.
ناصحی عنوان کرد: نقش تماس زودرس با ویروس ابشتاین بار در افزایش احتمال مبتلا شدن به MS در تحقیقات اخیر بیان می گردد و افزایش ریسک MS در سیگاری ها و در بچه هایی که در معرض دود سیگار قرار دارند را هم مطرح کرده اند، ولی هیچ همراهی بین MS و تغذیه و رژیم غذایی دیده نشده است.
این دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به تشخیص MS در کودکان اشاره نمود و اظهار داشت: خستگی، تغییر در بینایی، ضعف، گزگز اندام ها ( Numbness & Tingling )، درد، عدم تعادل، سفتی، مشکلات اجابت مزاج و ادرار، تغییرات هیجانی و خلقی شامل افسردگی و اضطراب، مشکلات تکلم، مشکلات حافظه و تمرکز همچون علائم MS است.
ناصحی با اشاره به تفاوت علائم MS در کودکان و بزرگسالان اظهار داشت: علائم اولیه بیماری امکان دارد متفاوت باشد؛ به صورت کاهش سطح هوشیاری، سردرد، کنفوزیون، کوما، تشنج، سفتی عضلات گردنی، تب و فقدان یا کاهش انرژی تظاهر کند و حملات بعدی در فواصل مختلف بروز کند.
این فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان یادآورشد: MS در بچه ها امکان دارد نسبت به بزگسالان آرام تر و سیر بدتری پیدا کند، اما افرادی که در دوره کودکی یا نوجوانی مبتلا می شوند امکان دارد دچار ناتوانی در سن بالاتر شوند.
وی افزود: همینطور این بیماری امکان دارد تولید مشکلات بیشتری در تفکر و احساسات هیجانی برای بچه ها و نوجوانان کند و همینطور امکان دارد عملکرد مدرسه، تصویر بیمار از خودش و ارتباط با همسن و سالان را دچار مشکل کند.
ناصحی با اشاره به علائم MS در کودکان اظهار داشت: علائم شبیه به بزرگسالان و شامل مشکلات در کنترل مثانه و اجابت مزاج، ضعف، مشکلات قدم زدن، تغییرات بینایی، اسپاسم عضلات، تغییرات حسی، گزگز و… است.
این دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاطرنشان کرد: درمان افراد باید هر چه سریعتر و صرفا زیر نظر فوق تخصص بیماری های مغز و اعصاب کودکان صورت گیرد.
وی با اشاره به اینکه اغلب کودکان مبتلا به MS در سال های اولیه بیماری دچار ناتوانی جسمی وحرکتی نمی شوند، تصریح کرد: اختلالات شناختی در MS کودکان امکان دارد زودتر شروع شود که شامل اختلال در حافظه، عملکرد ذهنی و سرعت انتقال مطالب می گردد.

 

نظری بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.