مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت مطرح کرد؛ عوارض کمبود ویتامین D، خطر بروز سرطان و دیابت

به گزارش یسکافه مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، اظهار داشت: از عوارض کاهش سطح سرمی ۲۵ هیدروکسی ویتامین D می توان به خطر بروز بیماری هایی مانند سرطان، دیابت بیماری های قلبی و عروقی و…، اشاره نمود.
به گزارش یسکافه به نقل از مهر، زهرا عبداللهی، در مورد اهمیت ویتامین D، اظهار نمود: کمبود ویتامین D به صورت معضل جهانی در تمام کشورها مطرح است.وی با اشاره به اینکه ۳۰ تا ۵۰ درصد جمعیت کلی در کشور با کمبود ویتامین D مواجهند، اضافه کرد: بیشترین میزان شیوع کمبود ویتامین D، در سالمندان، زنان در سنین باروری و کودکان مشاهده می شود.مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اشاره به اینکه ویتامین D، یک ویتامین محلول در چربی است که متابولیت فعال آن ۲۵ هیدروکسی ویتامین D نام دارد، تصریح کرد: چرخش مقادیر کافی این متابولیت در گردش خون جهت حفظ سلامت استخوان ها و بهبود عملکرد سیستم ایمنی، غده های جنسی و عضلات در تمام سنین و نژادها ضروری می باشد.عبداللهی بیان کرد: از عوارض کاهش سطح سرمی ۲۵ هیدروکسی ویتامین D، می توان به خطر بروز بیماری هایی مانند سرطان، دیابت بیماری های قلبی و عروقی، پوکی استخوان، اختلال در سرعت رشد کودکان و اختلالات خود ایمنی مثل بیماری MS اشاره نمود.وی با اشاره به اینکه یکی از اقدامات دفتر بهبود تغذیه جامعه برای جلوگیری از کمبود این ویتامین، بازبینی دستورالعمل مکمل یاری در کودکان زیر ۲ است، اضافه کرد: بر مبنای دستورالعمل جدید، تمامی کودکان باید از روز ۳ تا ۵ بعد از تولد، قطره حاوی IU ۴۰۰ ویتامین D و IU ۱۵۰۰ ویتامین A را به میزان ۲۵ قطره در روز مصرف کنند.عبداللهی خاطرنشان کرد: همینطور کمیته ملی مشورتی پیشگیری و کنترل کمبود ویتامین D سفارش می کند که مکمل یاری هر دو ماه یک مکمل ۵۰ هزار واحدی ویتامین D برای کودکان ۲ تا ۱۲ سال صورت گیرد.مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت افزود: برنامه مکمل یاری ویتامین D به میزان یک عدد مکمل ۵۰ هزار واحدی یک مرتبه در ماه در دبیرستان های دخترانه و پسرانه کشور از سال ۱۳۹۴ به مورد اجرا گذاشته شده است. جوانان، میانسالان و سالمندان هم برای جلوگیری از کمبود ویتامین D، باید ماهانه یک عدد مکمل ۵۰ هزار واحدی ویتامین D مصرف کنند.وی تصریح کرد: هم اکنون، برنامه مکمل یاری ویتامین D، از راه شبکه های بهداشتی درمانی کشور اجرا می شود و افراد با رجوع به پایشگاه های سلامت در شهر و خانه های بهداشت در روستا با تشکیل پرونده الکترونیک سلامت مکمل ویتامین D را بر مبنای دستورالعمل های موجود، به صورت مجانی دریافت می کنند. زنان آبستن هم باید از آغاز دوران حاملگی تا هنگام زایمان روزانه یک عدد مکمل هزار واحدی ویتامین D مصرف کنند.مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در انتها تصریح کرد: غنی سازی شیر و روغن های مایع خوراکی با ویتامین D هم یکی دیگر از راهکارهایی است که به اجرا گذاشته شده و می تواند بخشی از ویتامین مورد نیاز را تأمین کند.