بررسی های تحقیقاتی نشان می دهد؛ نمک یددار خطر مبتلا شدن به فشارخون بالا را زیاد می کند

به گزارش یسکافه نتایج یک مطالعه جدید نشان داده است افرادی که نمک یددار مصرف می کنند در مقایسه با افراد مصرف کننده نمک عادی بیشتر در معرض مبتلا شدن به فشار خون بالا هستند.
به گزارش یسکافه به نقل از مهر، «راجش چائوهان»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «درحالیکه یددارکردن نمک در جهان به کنترل اختلالات ناشی از کمبود ید کمک کرده است، اما می تواند باعث بالا رفتن خطر فشارخون بالا هم شود.» این مطالعه، مبتنی بر بررسی وضعیت حدود ۱۰۰ بیمار مسن در شهر آگرا هند بوده است. در این مطالعه، بیمارانی که به طورمنظم نمک یددار مصرف می کردند با گروه دیگری که نمک عادی و با میزان بسیار اندک ید مصرف می کردند، مقایسه شدند. نتایج نشان داد افراد مصرف کننده نمک یددار در معرض ریسک بیشتر فشارخون بالا قرار داشتند. همینطور مصرف اضافی ید می تواند منجر به انواع گوناگون اختلالات در تپش قلب و همینطور آنژین قلبی و نارسایی قبلی شود. سازمان بهداشت جهانی در آگوست سال ۱۹۹۴ به منظور کنترل اختلالات ناشی از کمبود ید، بر یددارکردن جهانی نمک تاکید نمود. محققان اذعان دارند به منظور پی بردن به دلیل تأثیر مصرف نمک یددار بر افزایش فشارخون، باید مطالعات بیشتری در این زمینه صورت گیرد.