فائو: تغییر الگوی تغذیه به غذاهای وارداتی و مصنوعی عامل افزایش چاقی است

یسکافه: کشورهای عضو منطقه آسیا-اقیانوسیه با برگزاری نشستی تخصصی به بررسی موانع موجود بر سر راه به صفر رساندن گرسنگی، همچون شهرنشینی، نابرابری، چاقی و بلایای طبیعی پرداختند.
به گزارش یسکافه به نقل از مهر، کشورهای عضو منطقه آسیا-اقیانوسیه سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) در حاشیه کنفرانس اخیر سطح عالی این سازمان در شهر رُم، با برگزاری نشستی تخصصی به بررسی موانع موجود بر سر راه به صفر رساندن گرسنگی، همچون شهرنشینی، نابرابری، چاقی و بلایای طبیعی پرداختند. خوزه گرازیانو داسیلوا مدیرکل سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) در سخنانی با اشاره به وضعیت گرسنگی در منطقه آسیا-اقیانوسیه، گفت: آسیا همواره بزرگترین منطقه فائو از نظر جمعیت، وسعت اراضی و تعداد افراد دارای سوءتغذیه بوده است. مدیرکل فائو با اشاره به اینکه طی سالیان اخیر فقر و گرسنگی در چین به میزان زیادی کاهش یافته است، از اینکه چنین پیشرفتی در تمامی کشورهای بزرگ به دست نیامده است، ابراز تأسف کرد. گرازیانو داسیلوا که در نشست «هموار کردن مسیر برای به صفر رساندن گرسنگی در منطقه آسیا-اقیانوسیه» در حاشیه کنفرانس سطح عالی فائو در رُم سخنرانی می کرد، با اشاره به افزایش پدیده چاقی در منطقه اقیانوسیه، آگهی داد که این مسئله به تغییر الگوی تغذیه مردم از غذاهای سالمِ سنتی – شامل میوه ها و گیاهان محلی – به سمت مصرف غذاهای ارزان وارداتی همچون چیپس و دیگر خوراکی های مصنوعی مرتبط می باشد. بگفته وی، چنین سوءتغذیه ای – چاقی و گرسنگی – «دو جنبه یک قضیه» هستند. در ادامه این نشست تخصصی، کوندهاوی کادیرسان دستیار مدیرکل فائو و نماینده عالی این سازمان در منطقه آسیا-اقیانوسیه اظهار داشت: عوامل مختلفی وجود دارند که مبارزه با گرسنگی را در آسیا-اقیانوسیه تضعیف می کنند. کادیرسان با اشاره به افزایش بلایای طبیعی همین طور توزیع نابرابر درآمد – که بگفته وی شاید سرسخت ترین مشکل باشد – و تأثیر تجمعی فشارها و تنش ها بر منابع طبیعی، گفت: فشار این عوامل بیشتر از همه بر لطمه پذیرترین اقشار و گروه های در معرض ناامنی غذایی وارد می شود. نماینده عالی فائو در منطقه آسیا-اقیانوسیه درباب مسئله چاقی اظهار داشت: این پدیده علاوه بر کشورهای منطقه اقیانوسیه در تمامی زیرمنطقه ها خصوصاً در مراکز شهری رخ داده است. بگفته وی لازم است که بیشتر از پیش بر مشکلات تغذیه ای شهری تمرکز شود. کادیرسان ضمن اشاره به تاکید صورت گرفته بر مسئله حق برخورداری از غذا در قوانین اساسی کشورهای بنگلادش، هند، ایران و نپال، اعلام نمود: کشورهای کامبوج، میانمار، فیلیپین و ویتنام اقداماتی را در امتداد تأمین حمایت اجتماعی با عنایت به مسئله امنیت غذایی و ایجاد تاب آوری در مقابل بلایای طبیعی در پیش گرفته اند. بگفته نماینده عالی فائو در منطقه آسیا-اقیانوسیه، خیلی از کشورهای این منطقه بعنوان قسمتی از راهبردهای خود در زمینه تأمین غذا، راه های مختلفی را جهت استفاده از گونه های خوراکی کمتر استفاده شده همچون ارزن، سورگوم و سیب زمینی شیرین – که به «غذاهای هوشمند آینده» موسوم هستند – در پیش گرفته اند. وی در سخنان پایانی خود تاکید کرد که اراده سیاسی، برابری جنسیتی، نوآوری، دسترسی به داده های بهتر، و مشارکت بخش خصوصی از «پیش نیازهای دستیابی به پیشرفت ملموس و قابل سنجش در مقابل گرسنگی و سوءتغذیه» هستند.

منبع: