یافته محققان استرالیایی؛ شیرین کننده های مصنوعی سبب پرخوری می شود

یسکافه: طبق نتایج یک تحقیق جدید، شیرین کننده های مصنوعی می توانند سبب افزایش اشتها و در نهایت چاقی شوند.
به گزارش یسکافه به نقل از مهر، پژوهشگران دانشگاه سیدنی استرالیا برای نخستین بار آشکار کردند شیرین کننده های مصنوعی می توانند سبب تحریک اشتها شوند. میلیاردها نفر در سراسر جهان شیرین کننده های مصنوعی مصرف می کنند و آنرا راهکاری برای درمان چاقی می دانند. پژوهشگران در این مطالعه موفق به شناسایی سیستم جدیدی در مغز شدند که شیرینی و انرژی موجود در مواد خوراکی را احساس کرده و در هم می آمیزد. «گرگ نیلی»، سرپرست تیم تقحیق، در این زمینه می گوید: «ما مشاهده کردیم پس از قرارگیری مداوم حیوانات در مقابل رژیم غذایی حاوی شیرین کننده مصنوعی ساکرالوز، آنها آغاز به پرخوری کردند.» ایشان سپس افزدود: «ما بوسیله بررسی سیستماتیک این تاثیر دریافتیم درون مرکز پاداش مغز، حس شیرینی با میزان انرژی تلفیق می شود. زمانیکه شیرینی در مقابل انرژی برای یک مدت معین خارج از تعادل باشد، مغز باردیگر تنظیم شده و میزان کالری مصرفی اش را بیشتر می کند.» در این مطالعه، مگس های میوه برای مدت طولانی (بیش از ۵ روز) در معرض رژیم غذایی مملو از شیرین کننده مصنوعی قرار داده شدند. آنها مشاهده نمودند در مقایسه با زمانیکه آنها مواد خوراکی با شیرینی طبیعی دریافت می کردند ۳۰ درصد کالری بیشتری مصرف می کردند. این مطالعه نشان داده است یک شبکه عصبی پیچیده در واکنش به مواد خوراکی حاوی شیرین کننده های مصنوعی این پیام را به حیوان ارسال می کند که به قدرکافی انرژی مصرف نکرده است. پژوهشگران همین طور دریافتند شیرین کننده های مصنوعی سبب تحریک بیش فعالی، بیخوابی و کاهش کیفیت خواب می شوند.

منبع: