در گزارش یسکافه مطرح شد؛ سالم ترین تغذیه زائرین پیاده، ضرورت نوشیدن مایعات کافی

به گزارش یسکافه یک متخصص تغذیه با اشاره به نوشیدن مایعات کافی به عرضه نکاتی در مورد غذای مصرفی در اربعین حسینی پرداخت.
خبرگزاری مهر؛ گروه سلامت: با نزدیک شدن به اربعین حسینی(ع) و روانه شدن میلیون ها عاشق به سرزمین عراق برای زیارت عتبات عالیات با عنایت به اینکه عزاداران سرور و سالار شهیدان مبادرت به پیاده روی مسیر نجف تا کربلا می کنند یکی از نکات مهم رعایت بهداشت مواد غذایی در این ایام است. در راه راهپیمایی بزرگ اجتماع عزارادان حسینی، مواکب و محل های بسیاری آماده پذیرایی و خدمت رسانی به این سیل عظیم هستند؛ اما نکته مهم در این مواکب بهداشت است، همینطور زوار در طول مسیر باید به تغذیه خود توجه کافی نموده تا بتوانند مسیر این راهپیمایی را بدون هیچ مشکلی و با بالاترین درجه از معنویات سپری کنند.عدم مبتلا شدن به مسمومیت با رعایت موارد بهداشتیمجید حاجی فرجی، متخصص تغذیه در گفت و گو با خبرنگار مهر در مورد موارد بهداشتی که در طول مسیر راهپیمایی اربعین زوار باید به آن توجه کرد، اظهار داشت: یکی از مسائل مهم در این راهپیمایی تغذیه است و با عنایت به شرایط جوی کشور عراق که گرم است زوار همواره باید مایعات و آب کافی بنوشند تا در طول مسیر گرفتار کم آبی نشوند. این متخصص تغذیه با اشاره به استفاده زوار از آب های معدنی تصریح کرد: به علت انتقال آلودگی های میکروبی، عفونی وانگلی که به راحتی از راه آب و شربت های خنک قابل انتقال است؛ زوار باید از مصرف این مایعات خودداری کرده و تا حد ممکن از آب های معدنی استفاده کنند. گفتنی است هر گونه آلودگی میکروبی می تواند فرد را گرفتار مسمومیت کند. ایشان در ادامه بیان کرد: در طول این مسیر موکب های مختلفی آماده پذیرایی از زوار هستند اما طبعا بیشتر غذاها با فرهنگ های مختلفی تهیه شده اند و امکانات تهیه این غذاها امکان دارد بسته به شرایط موجود کم یا زیاد باشد؛ ازاین رو به علت اطلاع نداشتن زوار از شرایط تهیه طبخ غذا بهتر است که زوار برای دریافت غذا به موکب هایی که موارد بهداشتی در آنها رعایت می شود رجوع کنند.غذاهای سرخ کرده کمتر مصرف شونداین متخصص تغذیه با اشاره به اینکه زوار از مصرف غذاهای سرخ کرده و پر نمک اجتناب کنند بیان کرد: امکان مسمومیت برای سالمندان و کودکان بیشتر از بقیه زوار است؛ ازاین رو این افراد همواره باید به تغذیه خود دقت بیشتری داشته باشند، همینطور افرادی که به فشار خون بالا مبتلا هستند از مصرف غذاهای سرخ کردنی که بیشتر مواقع به نمک آغشته هستند اجتناب کنند. وی در مورد تغذیه بیماران خاص هم چنین اظهار داشت: بیماران دیابتی و افرادی که مبتلا به بیماری های قلبی و کلیوی هستند حتما پیش از سفر باید با پزشک خود مشورت کرده و در طول سفر داروهای خویش را همراه داشته باشند؛ به خصوص افراد دیابتی که احتیاج به تزریق انسولین دارند مبادرت به نگهداری انسولین در جای خنک کنند.نیاز به آموزش کافی در طبخ غذاحاجی فرجی با اشاره به اینکه آموزش کافی به افرادی که مبادرت به پخت غذا در مواکب می کنند وجود ندارد اظهار داشت: در تمامی موارد این امکان وجود ندارد که یک سرآشپز مبادرت به طبخ غذا کند ازاین رو آموزش های کافی در این زمینه بسیار لازم است، به خصوص به هنگام پخت گوشت و مرغ که احتمال ورود آلودگی و مسمویت بالایی دارد. این متخصص تغذیه در آخر با اشاره به اینکه در طول مسیر زوار همواره از غذاهای سبک و کم حجم مصرف کنند تصریح کرد: زوار همواره باید جهت پیشگیری از گرمازدگی مایعات کافی بنوشند به خصوص گروه های صدمه پذیر که شامل بانوان باردار، کودکان و سالمندان است؛ گفتنی است همراه داشتن الکترولیت ها (آب و مقداری نمک) برای افرادی که به فشار خون مبتلا نیستند جهت پیشگیری از اختلالات الکترولیتی و گرمازدگی بسیار موثر است.