در گفت وگو با مهر مطرح شد؛ اصول بهداشتی مصرف مواد غذایی در راهپیمایی اربعین

به گزارش یسکافه یک متخصص تغذیه با اشاره به رعایت اصول بهداشتی در اجتماع بزرگ راهپیمایی اربعین به عرضه نکاتی درمورد مصرف مواد غذایی از مواکب در طول مسیر راهپیمایی پرداخت.

خبرگزاری مهر؛ گروه سلامت: با نزدیک شدن به اربعین حسینی سیل عاشقان و مشتاقان زیارت آن حضرت از گوشه و کنار ایران و سایر کشورها خویش را به یکی از مرزهای خروجی رسانده و وارد کشور عراق می شوند. یکی از مسائل مهم اجتماع بزرگ راهپیمایان اربعین حسینی است که فاصله شهر نجف تا کربلا را به پیاده روی می پردازند.
در این مسیر مواکب و مجتمع های بسیاری آماده خدمت رسانی و پذیرایی از زوار امام حسین (ع) هستند اما زوار همواره باید نسبت به رعایت نکات بهداشتی در مصرف وعده های غذایی دریافتی از مواکب توجه کافی داشته باشند.
دکتر سیدعلی کشاورز، متخصص تغذیه در گفت و گو با خبرنگار مهر در مورد رعایت نکات بهداشتی در اجتماع بزرگ راهپیمایی اربعین اظهار داشت: با عنایت به شرایط جوی کشور عراق و گرمای هوای این منطقه زوار همواره باید نسبت به دریافت مایعات توجه داشته باشند و به علت مبتلا شدن به بیماری هایی مثل اسهال و استفراغ از آب های معدنی و بهداشتی برای این منظور استفاده نمایند.
کشاورز درمورد غذای مصرفی هم بیان کرد: معمولاً غذای بیشتر زوار از راه کاروان ها و یا مراکز مطمئنی تأمین می شود؛ لازم به ذکر است زوار از مصرف غذا در مواکبی که نکات بهداشتی در آن رعایت نمی گردد، بپرهیزند چون که گرمای هوای عراق می تواند عامل مسمومیت خیلی از غذاها باشد.
وی با اشاره به اینکه زوار از حمل هر گونه غذا همراه خود خودداری کرده اظهار نمود: زوار باید از مصرف هر گونه غذای چرب و سرخ کردنی بپرهیزند و در صورت در دسترس نبودن مواکب برای دریافت غذا مبادرت به مصرف نان و پنیر که از تمامی غذاها سالم تر است کنند.
وی در ادامه بیان کرد: معمولاً کاروان هایی که افرادی را برای این سفر به عراق می برند از قبل مبادرت به مشخص کردن مواکب و رستوران هایی برای صرف غذا خواهند کرد؛ و بهداشت رستوران ها و مواکب از هر نظر بررسی می شود.
این متخصص تغذیه با اشاره به آلودگی های ویروسی و تغییرات آب و هوایی تصریح کرد: با عنایت به تغییرات جوی زوار بعد از دریافت هر گونه غذا و یا مواد خوراکی بلافاصله در همان وعده مبادرت به مصرف آن کنند و از نگهداری آن خودداری کرده.
کشاورز در آخر با اشاره به اینکه نوشیدنی ها و غذاهای رایگانی در طول این مسیر از راه مواکب در اختیار زوار قرار می گیرد بیان کرد: زوار همواره باید به این نکته توجه نمایند که در هر موکب و یا خانه ای مبادرت به مصرف غذا و یا مواد خوراکی نکنند؛ گفتنی است که تمامی نکات بهداشتی در این زمان با دقت کافی رعایت می شود، اما زوار همواره باید جوانب احتیاط را رعایت نمایند.