زالی تاکید کرد؛ توجه به سلامت غذا از مزرعه تا سفره

یسکافه: رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بر لزوم عزم جدی و همگانی برای توسعه برنامه های سلامت محور در حوزه غذا تاکید نمود.

به گزارش یسکافه به نقل از مهر، علیرضا زالی، در جلسه شورای عالی راهبردی برنامه جامع سلامت غذای کشور، این جلسه را نمادی از کار گروهی و بین بخشی دانست و اظهار داشت: بدون همگرایی میان متولیان حوزه سلامت و امنیت غذا، فاکتورهای تغذیه سالم ارتقا پیدا نخواهد کرد.
وی با اشاره به اینکه ایجاد تعهد نوین سیاسی در سطوح بالای سیاست گذاری کشور اهمیت بالایی دارد، اضافه کرد: یکی از دستاوردهای توجه بیشتر از پیش سیاست گذاران به سوژه سلامت و امنیت غذا، افزایش اعتماد ملی به این مساله مهم است.
وی اظهار داشت: باید مسئولان و متولیان حوزه غذا در حوزه اجرا و سیاست گذاری در ابعاد مختلف به هم پیوستگی دست یابند و موارد اساسی را در بعد قانونی تا حاصل شدن نتیجه مطلوب پیگیری و اجرا کنند.
زالی با تاکید بر اهمیت صنعت کشاورزی در حوزه غذا، اشاره کرد: توجه ناکافی به مدیریت صحیح در حوزه کشاورزی عامل اصلی فاصله زیاد کشور ما با آن چیزی است که در کشورهای توسعه یافته بعنوان کشاورزی هوشمند، سبز و نوین مشاهده می شود.
وی با اشاره به اینکه سوژه کم آبی در کشور غیر قابل اجتناب و چشم پوشی است، اظهارکرد: وجود کشاورزی نامناسب و سنتی، سبب هدر رفتن منابع آب به میزان بسیار زیادی در این بخش می شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تعامل بیشتر سازمان های ذی ربط همانند وزارت نیرو، جهادکشاورزی، وزارت بهداشت و سایر دستگاه های مرتبط را چاره مناسبی برای پیش گیری از هدر رفتن و اتلاف انرژی در کشور دانست.
زالی، اطمینان از سلامت محصولات کشاورزی از مزرعه تا سفره را یکی از اهداف اجرای طرح ارتقاء سلامت ذکر کرد و اظهار داشت: دسترسی به این مهم نیازمند عزم جدی، ایجاد زیرساخت و تدوین برنامه ای جامع است.
وی با اشاره به برنامه های روشن و مترقی شورای عالی سلامت کشور، لزوم حرکتی جهادی برای آموزش همگانی در حوزه غذا را از طرف اعضای این شورا خواهان شد.
زالی با بیان این که اقتصادی شدن کشاورزی، نیازمند تکمیل زنجیره تولید است، اظهار نمود: ترویج کشاورز خانگی که در کشورهای توسعه یافته جایگاه ویژه ای به خود مختص کرده است میتواند بعنوان یکی از راهکارهای کمک به کاهش آلاینده ها و ارتقا فاکتورهای اقتصادی در کشور مورد توجه قرار گیرد.
وی، دانش آموزان را سفیران سلامت خواند و اظهار داشت: با عنایت به اینکه بخشی عظیمی از ذائقه سازی در مدارس شکل می گیرد باید بتوانیم دانش آموزان و کودکانمان را به شکلی آموزش دهیم که در مدرسه و در نهایت جامعه بعنوان سفیران سلامت فعالیت کنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، عزم جدی و همگانی، برای توسعه برنامه های سلامت محور در حوزه غذا را ضروری دانست و اشاره کرد: جز اصلاح روند کنونی وتوسعه آموزش همگانی راهی برای ارتقا فاکتورهای سلامت و امنیت غذا وجود ندارد.
زالی در پایان، بر آمادگی کامل دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برای ایجاد زیرساخت های کاملا علمی و مدون برای ارتقا سلامت و امنیت مواد غذایی در کشور تاکید نمود.

منبع: