فائو هشدار داد؛ وضعیت خطرناک سوءتغذیه مردم آسیا و اقیانوسیه

یسکافه: فائو ضمن آگهی درباره وضعیت سوءتغذیه در گرسنه ترین منطقه جهان(آسیا و اقیانوسیه) از تمامی دست اندرکاران خواست تا مسئله تغذیه را به صورت جدی در برنامه های حمایت اجتماعی مدنظر قرار دهند.
به گزارش یسکافه به نقل از مهر، سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) در تازه ترین گزارش خود با اشاره به شیوع گسترده سوءتغذیه در منطقه آسیا و اقیانوسیه، تاکید دارد که برای به صفر رساندن گرسنگی طی دهه آتی، لازم است که هر ماهه سه میلیون نفر از ساکنان منطقه آسیا و اقیانوسیه از سوءتغذیه رهایی یابند. آمارها نشان می دهند که الان حدود پانصد میلیون نفر از ساکنان منطقه آسیا و اقیانوسیه از سوءتغذیه رنج می برند. بر این اساس، فائو خواستار اقدام فوری کشورها برای رسیدگی به مسئله گرسنگی و سوءتغذیه در تمامی اشکال آن است. این سازمان از سیاست گذاران می خواهد با اتخاذ تصمیمات قاطع، آگاهانه و هماهنگ، مسئله تغذیه را به صورت جدی در برنامه های حمایت اجتماعی مدنظر قرار دهند. تازه ترین آمارهای درج شده در این گزارش درباره گرسنگی که شامل کمبود ریزمغذی ها – یا همان گرسنگی پنهان – و سوءتغذیه مزمن کودکان است، نشان میدهد که «شیوع سوءتغذیه حاد و مزمن در منطقه آسیا و اقیانوسیه همچنان بالا است. سوءتغذیه مزمن در بیشتر کشورهای این منطقه از ۲۰ درصد فراتر رفته است. برآوردها نشان میدهد که در سال ۲۰۱۸ حدود ۷۷.۲ میلیون کودک زیر پنج سال گرفتار سوءتغذیه مزمن و ۳۲.۵ میلیون کودک زیر پنج سال نیز گرفتار سوءتغذیه حاد بودند. »این در حالی است که اضافه وزن و چاقی در میان کودکان و بزرگسالان منطقه آسیا و اقیانوسیه نیز در حال افزایش می باشد و تأثیراتی منفی بر وضعیت سلامت و بهزیستی افراد برجای می گذارد. در گزارش فائو آمده است: «در خیلی از کشورهای منطقه سوءتغذیه، اضافه وزن، چاقی و کمبود ریزمغذی ها در میان کودکان در سطوح ملی و خانوارها و حتی در بعضی موارد در میان برخی اشخاص بطور همزمان بروز و ظهور دارند. بر همین اساس، برای رسیدگی به نتایج چندگانه سوءتغذیه لازم است رویکردهایی که در برگیرنده دست اندرکاران مختلف هستند، اتخاذ شوند. »در گزارش فائو ضمن تاکید بر این نکته که ارائه حمایت های اجتماعی یک شیوه مهم برای کاهش نابرابری و تأثیرات ناشی از بلایای طبیعی است، آمده است که تدوین برنامه های حمایت اجتماعی با محوریت رسیدگی به مسئله تغذیه می تواند سرعت پیشرفت در امحای گرسنگی و سوءتغذیه را افزایش دهد. در این گزارش هرچند به برخی پیشرفت های صورت گرفته در منطقه برای بهبود امنیت غذایی و تغذیه اشاره شده است، اما تصریح شده است که نابرابری فزاینده، رخدادهای شدید اقلیمی، تخاصمات و بلایای طبیعی می توانند تأثیرات مثبت این دستاوردها را تضعیف کنند. فائو امیدوار است که یافته های این گزارش نه تنها سبب غنای گفتگوهای جاری شود بلکه زمینه ساز اتخاذ اقدامات نوآورانه و مؤثر از طرف کشورهای عضو در امتداد بهبود امنیت غذایی و تغذیه در سرتاسر منطقه آسیا و اقیانوسیه شود.

منبع: