یافته محققان هلندی؛ تأثیر رژیم غذایی مدیترانه ای به حفظ عملکرد کلیه پس از پیوند کلیه

به گزارش یسکافه مطالعه جدید نشان داده است پیروی از رژیم غذایی سبک مدیترانه ای از عملکرد کلیه ها پس از پیوند کلیه حفاظت می کند.

به گزارش یسکافه به نقل از مهر، پیوند کلیه روشی برای حفظ جان بیمار است، اما به قول محققان، معمولاً در مدت ۱۰ سال پس از پیوند، در بیشتر از یک سوم دریافت کنندگان پیوند عملکرد کلیه از کار می افتد.
محققان دانشگاه گرونیگن هلند در این مطالعه به بررسی رژیم غذایی مدیترانه ای بر عملکرد کلیه افراد دریافت کننده کلیه پرداختند. رژیم غذایی مدیترانه ای سرشار از ماهی، میوه، سبزیجات، حبوبات، مغزیجات آجیلی و روغن زیتون و مصرف خیلی کم لبنیات و گوشت است.
در این مطالعه، بیشتر از ۶۰۰ دریافت کننده پیوند کلیه پرسشنامه ای در مورد تغذیه شأن تکمیل کردند.
در طول ۵ سال پیگیری وضعیت این افراد، کلیه بیشتر از ۱۱۹ بیمار از کار افتاد و ۷۶ نفر گرفتار نارسایی کلیه شدند.
محققان در مورد میزان پیروی این افراد از رژیم غذایی مدیترانه ای امتیازی بر مبنای عدد ۹ می دادند. آنها دریافتند به ازای افزایش هر ۲ نمره در پیروی از رژیم غذایی مدیترانه ای توسط بیماران، ریسک کاهش عملکرد کلیه تا ۲۹ درصد و ریسک نارسایی کلیه تا ۳۲ درصد کاهش یافته بود.
دکتر «آنتونیو گومز نتو»، سرپرست تیم تحقیق، در اینباره می گوید: «شواهد قبلی تاثیر فواید رژیم غذایی مدیترانه ای را بر سلامت قلب و عروق و کلیه ها نشان داده بود. در این مطالعه، ما مشاهده کردیم دریافت کنندگان پیوند کلیه که بیشترین پیروی را از رژیم غذایی مدیترانه ای داشتند کمتر با از بین رفتن عملکرد کلیه پیوندی مواجه بودند.»