تاج آبادی عنوان کرد؛ کاهش مصرف آنتی بیوتیک ها با جایگزینی محصولات پروبیوتیک

یسکافه: رئیس هیأت مدیره انجمن پروبیوتیک، در رابطه با اهمیت مصرف محصولات لبنی پروبیوتیک در ارتقا سلامت جامعه، توضیحاتی ارائه داد.
به گزارش یسکافه به نقل از مهر، مریم تاج آبادی ابراهیمی دانشیار میکروبیولوژی و رئیس هیأت مدیره انجمن پروبیوتیک، با عنوان این مطلب که ما میکروبیولوژیست ها میکروب ها را امپراطورهای نامرئی زمین می دانیم، اظهار داشت: این موجودات نامرئی ما را در مقابل میکروب های بیماری زا محافظت می کنند. وی ادامه داد: ما می توانیم با تقویت این میکروب های مفید که اصطلاحاً پروبیوتیک یا جهت زندگی می گوئیم به ارتقا سلامتی کمک نماییم. پروبیوتیک ها بهترین گزینه جهت تقویت سیستم ایمنی و کاهش مصرف آنتی بیوتیک ها و ضامن سلامت موجودات زنده هستند. تاج آبادی افزود: ما برای نخستین بار شاخه تولید میکروب های کاربردی را در وزارت صنایع باز کردیم و در مقیاس صنعتی با تکنیک فریز درایر آغاز به تولید نمودیم. وی با بیان اینکه تحقیقات برای جداسازی ایزوله های پروبیوتیک یک دهه قبل شروع شده بود، اظهار داشت: با گذشت یک دهه فعالیت صنعتی در عرصه تولید پروبیوتیک هم اکنون نه فقط دراین زمینه خودکفا هستیم بلکه به ۵ کشور صادرات محصول داریم و هم اکنون برای انتقال تکنولوژی به کشورهای دیگر در حال مذاکره ایم. تاج آبادی اضافه کرد: هر شیری که تبدیل به ماست، پنیر یا هر محصول تخمیری دیگری می شود برای انجام پروسه تخمیر به آن استارتر لبنی می زنند. استارترهای لبنی همان میکروب هایی هستند که با رشد آنها تولید اسید کرده و ایجاد لخته ماست یا پنیر را می کنند. وی با بیان اینکه سالیانه حدود چند ده میلیون دلار واردات استارتر لبنی در کشور داریم، اظهار داشت: از دو منظر تامین این ماده اولیه صنعت لبنیات بسیار حائز اهمیت و راهبردی است. رئیس هیأت مدیره انجمن پروبیوتیک اضافه کرد: اگر روزی بهر دلیلی استارتر وارد نشود هیچ شیری تبدیل به ماست و پنیر نمی گردد. با توجه به این که استارترها میکروب های زنده هستند و این باکتری ها در محصول نهایی زنده می مانند و توسط کل مردم مصرف می شوند، بهتر است از سویه های بومی ایرانی استفاده گردد که هم باتوجه به زیست بوم با مردم ما سازگاری بیشتری دارند و هم طعمی را ایجاد می کنند که به ذائقه ما نزدیک تر است. وی افزود: آنچه ما از دنیای میکروارگانیسم ها استخراج و تولید می نماییم چه پروبیوتیک ها، چه استارترهای لبنی یا واکسن ها ضامن امنیت سلامت مردم، امنیت غذای مردم و حتی امنیت اشتغال صنایع عظیمی مثل صنعت لبنیات یا تولید پروتئین است. از طرف دیگر توجه ویژه به پدافند غیر عامل و استفاده حداکثری از سویه های بومی که سازگاری بیشتری با زیست بوم طبیعی ما دارند بسیار حائز اهمیت می باشد. تاج آبادی با عنوان این مطلب که ایران یکی از بزرگ ترین تولیدکنندگان و مصرف کنندگان محصولات تخمیری لبنی در منطقه است، اظهار داشت: متأسفانه بخش اعظمی از این صنعت از نظر مالی در اختیار وارد کنندگان است و این در حالیست که ایرانیان از دیرباز در تولید محصولات لبنی تبحر بالایی داشته اند و هم اکنون گنجینه ای غنی از میکرواورگانیسم های قابل استفاده در صنایع تخمیری لبنی در کشورمان وجود دارد. وی ادامه داد: استارترهای لبنی ارز بری بالای ۲۰ میلیون دلار دارند و جز موارد راهبردی صنعت لبنیات محسوب می شوند، متأسفانه به رغم گنجینه غنی و متنوعی از میکرواورگانیسم های مورد استفاده در صنعت غذا که در کشورمان وجود این حجم بالای ارز از کشور خارج می شود تا استارتر لبنی به کشور وارد شود.

منبع:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *