یک متخصص تغذیه عنوان کرد؛ مضرات غذاهای دودی برای سلامت انسان

به گزارش یسکافه یک متخصص تغذیه اظهار داشت: تا حالا بیش از صدها ترکیب سمی در مواد غذایی دود شده شناسایی شده که برای سلامتی انسان مضر است.
به گزارش یسکافه به نقل از مهر، گلبن سهراب، با اشاره به این که خطر استفاده از ۵۰ گرم سوسیس دودی معادل مصرف یک پاکت سیگار یا چهار روز تنفس در هوای آلوده شهری است، اضافه کرد: متأسفانه اخیراً مصرف غذاهای دودی خصوصاً گوشت، سوسیس، کالباس و ماهی رواج زیادی پیدا کرده است. عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اعلان اینکه غذاهای دودی شده خصوصاً مواد غذایی که با تکنولوژی درست و محاسبات صحیح دود داده نشده اند دارای ترکیبات حلقوی هستند، توضیح داد: این ترکیبات حلقوی دارای بنزن هستند و می توانند سرطان زا باشند. گلبن با اشاره به این که امکان ایجاد ترکیبات حلقوی در غذاهای دودی شده خصوصاً هنگامی مجال بروز پیدا می کند بسیار زیاد است عنوان کرد: اگر این مواد غذایی در محلی که می خواهند دود بدهند زغال و چوب مناسب یافت نشود و از چوب ها و لوازم نامناسبی جهت دود دادن غذا استفاده کنند، مضرات این مواد دو چندان می شود. این متخصص تغذیه اظهار داشت: در حقیقت برای دودی کردن غذا باید محاسبات خاصی درباره میزان چوب مصرفی مورد نیاز برای دودی کردن و مدت زمانی که برای این پروسه لازم است، انجام گیرد. وی در پاسخ به این پرسش که آیا ماهی های دودی که در بعضی از بازارهای محلی فروخته می شوند قابل خوردن هستند، اضافه کرد: خیر، البته این مسئله علت دیگری نیز دارد برای اینکه در بعضی از بازارهای محلی ماهی هایی را که بنا بهر دلیلی فروش نرفته اند و درحال فاسد شدن هستند را دودی می کنند چونکه در بعضی موارد بلافاصله بعد از صید تصمیم به دودی کردن ماهی نمی گیرند، بدین سبب مصرف ماهی های دودی اصلاً سفارش نمی گردد. این متخصص تغذیه افزود: باید به این نکته توجه داشته باشیم که خطر ابتلاء به سرطان در یک فرد زمانی که بطور مکرر از یک ماده غذایی سرطانی استفاده نماید بیشتر می شود. وی افزود: اگر از مصرف گوشت های دودی یا نمک سود لذت می برید، فقط گه گاه و به مقدار کم از آنها استفاده کنید و از آن جایی که این محصولات به تدریج اثرات نامناسبی بر بدن می گذارند، تا حد امکان از مصرف زیاد آنها در یک زمان یا بصورت طولانی مدت خودداری کنید گلبن اضافه کرد: در هنگام دودی کردن محصولاتی نظیر ماهی، گوشت، سوسیس و کالباس از مقادیر زیادی نمک استفاده می شود، بدین سبب مصرف این محصولات در افراد مبتلا به پرفشاری خون سفارش نمی گردد. عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به مبتلایان به سردردهای میگرنی نیز اظهار داشت: باید از خوردن مواد گوشتی دودی اجتناب کنند، برای اینکه این مواد غذایی حاوی تیرامین هستند و موجب تشدید این نوع سردردها می شوند.

منبع:

نظری بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.