یافته محققان انگلیسی؛ از دست دادن حس چشایی بعد از کرونا شایع تر از حد تصور است

به گزارش یسکافه تحقیقات نشان می دهد خیلی از افراد بعد از بهبودی از کووید ۱۹ اختلالی در توانایی خود در درک مزه های اصلی شیرین، ترش، تلخ و شور گزارش می دهند.

به گزارش یسکافه به نقل از مهر به نقل از مدیکال نیوز، فرضیه محققان این است که اغلب این افراد در واقع فقط حس بویایی خویش را از دست داده اند که نقش عمده ای در تجربه کلی چشایی دارد.
اما نتایج یک تحقیق جدید نشان داده است که حداقل یک سوم از این افراد واقعاً بخشی از توانایی خویش را برای تشخیص این ذائقه های اساسی از دست داده اند.
علت از دست دادن حس چشایی بعد از کووید ۱۹ همچنان یک راز باقی مانده است، باآنکه دانشمندان چندین مکانیسم ممکن را در این حوزه پیشنهاد کرده اند.
از دست دادن حس چشایی و بویایی یکی از علایم شایع کووید ۱۹ است. مطالعات نشان می دهد که امکان دارد این علامت، پیشبینی کننده بهتری برای ابتلاء به عفونت کروناویروس در مقایسه با سایر علایم رایج مانند سرفه، تب و خستگی باشد.
افرادی که علایم آنها حداقل ۴ هفته بعد از کووید ۱۹، که عموماً بعنوان سندرم کووید طولانی مدت شناخته می شود، باقی می ماند، اغلب گزارش می دهند که حس چشایی خویش را از دست داده اند.
اندام و بافت های حسی در زبان، سقف دهان، گلو و بینی همگی به درک چشایی کمک می کنند.
اما یک مطالعه جدید نشان داده است که حدود یک سوم افرادی که بعد از کووید ۱۹ از دست دادن چشایی را گزارش می کنند، امکان دارد واقعاً بخشی از حس اولیه چشایی خویش را از دست داده باشند.
«کلر هاپکینز»، سرپرست تیم تحقیق از بیمارستان گای لندن، در اینباره می گوید: «این مطالعه نشان داده است که اختلال در حس چشایی از آنچه که ما فکر کرده ایم، شایع تر است.»
نتایچ یک نظرسنجی از بیشتر از ۸۰۰ نفر مبتلا به سندرم کووید طولانی مدت نشان داد که بیشتر از ۶۵٪ مشکلات بویایی و چشایی گزارش کرده اند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.