دکترای صنایع غذایی عنوان کرد؛ کدام ظروف را میتوان در مایکروویو قرار داد

به گزارش یسکافه، یک دکترای صنایع غذایی، در رابطه با مناسب ترین ظروف قابل استفاده در مایکروویو توضیحاتی عرضه داد.
به گزارش یسکافه به نقل از مهر، حمید حقانی حقیقی، ضمن اشاره به این که ظروفی که در مایکروویو استفاده می کنید باید توان عبور اشعه ها را داشته باشد تا این اشعه بتواند به غذا نفوذ کند، اظهار نمود: ظروف فلزی یا دارای روکش فلزی و هم فویل های آلومینیومی که اشعه مایکروویو را منعکس می کند، نباید در مایکروویو استفاده شود؛ ضمن این که در مایکروویوها باید از ظروفی استفاده گردد که ایمن باشند و سلامت غذا و انسان را تهدید نکند. وی ضمن اشاره به این که ظرف های فلزی، آلومینیومی، فویل های آلومینیومی، ظروف پلاستیکی نامرغوب، ظروف فلزکاری شده، ظروف کریستالی، ظروف حاوی سرب و ظروف چوبی حساس و شکننده جهت استفاده در مایکروویو مناسب نیستند، اضافه کرد: این ظرف ها حتی می توانند سلامت افراد را به مخاطره بیندازند. عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ظرف هایی که جهت استفاده در مایکروویو سفارش می شوند را به ترتیب ظروف پیرکس، چینی، پلاستیک مخصوص مایکروویو، کاغذ و مقوا و تابه مخصوص مایکروویو دانست و توضیح داد: ظروف پیرکس، ظرف های شیشه ای نشکنی هستند که برای پخت و پز در مایکروویو بسیار مناسب می باشد، باآنکه همه ظروف شیشه ای می توانند در مایکروویو استفاده شود، ولی بهتر است ظرفی انتخاب کنید که خیلی هم داغ نشود، (ظرف را یک دقیقه داخل مایکروویو قرار دهید اگر ظرف داغ شد، بهتر است که تنها برای گرم کردن غذا استفاده شود). حقانی حقیقی افزود: اگر از ظروف پلاستیکی مخصوص مایکروویو استفاده می کنید باید قبل از مصرف حتما از استاندارد بودن آن اطمینان داشته باشید، همینطور برای گرم کردن غذا می توانید از ظرف های پلاستیکی استفاده کنید ولی استفاده طولانی مدت در دمای بالا از این ظروف خطرناک می باشد. ظروف چینی گزینه مناسب دیگر جهت استفاده در دستگاههای مایکروویو است که وی به آن اشاره نمود و افزود: ظرف های چینی و سرامیکی (بدون هیچ گونه تزئینات نقش و نگار طلایی و نقره ای و فلزی) جهت استفاده در مایکروویو بسیار مناسب هستند. این متخصص صنایع غذایی افزود: از ظروف مقوایی یا کاغذی هم میتوان برای گرم کردن نان، تنوری کردن سیب زمینی یا پختن غذاهایی که آب ندارند استفاده نمود. تابه مایکروویو یکی دیگر از ظرف های قابل استفاده در مایکروویو است که حقیقی توضیحاتی در رابطه با آن داد و اضافه کرد: این تابه‎ ها از انواع ظرف های قابل استفاده در مایکروویو هستند که مثل تفلون، اندود شده است و امواج مخصوص پخت و پز را جذب می کند، باید با عنایت به دستوری که سازنده عنوان کرده، ظرف داغ شود و سپس با کمی روغن، خوراکی از آن استفاده نمود. او همینطور در رابطه با شکل ظاهری انواع ظروف مایکروویو هم اظهار داشت: ظروف گرد یا بیضی شکل جهت استفاده در مایکرو فر مناسب هستند چون حرارت را به صورت یکسان و یکنواخت به غذا می رسانند، این عمل سبب می شود تا غذا نسوزد و ته نگیرد، علاوه بر آن برای گرم کردن غذا در مایکروویو استفاده از ظرف های گودتر گزینه مناسبی است. عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ضمن اشاره به اینکه ظرف های عمودی جهت استفاده در مایکروویو مناسب نیستند، افزود: هنگام از استفاده از مایکروویو حتما درب آنرا ببندید تا امواج مربوطه سلامت شما را به خطر نیندازد و زمان گرم کردن غذا فاصله ای به اندازه یک تا دو متری با دستگاه داشته باشید همینطور به این نکته توجه داشته باشید که مایکروویو باید همیشه تمیز و بدون چربی و جرم باشد، قبل از آنکه غذای گرم شده را استفاده کنید حدود ۳۰ ثانیه تأمل کنید و مایکروویو خالی را روشن نکنید (این کار خطرناک و می تواند منجر به انفجار دستگاه شود).

نظری بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.