هشدار! برخی کپک ها تولید سم می کنند

به گزارش یسکافه، کارشناس اداره لابراتوار کنترل غذا و دارو ضمن اشاره به قابلیت تولید سم برخی کپک ها، اظهار داشت: سموم کپک ها با حرارت و شستشو از بین نمی رود و باید از مصرف تمام غذای کپک زده دوری کرد.
به گزارش یسکافه به نقل از ایفدانا، سوگند کاخکی، با اشاره به اینکه کپک ها نوعی قارچ با ساختار کرک مانند هستند که در شرایط مرطوب و دمای مناسب رشد سریعی دارند، اضافه کرد: حتی اگر قسمتی از ماده غذایی کپک زده باشد، باید کل آنرا دور بریزید. وی اظهار داشت: ظاهر شدن کپک به رنگ های سبز، آبی یا سفید روی نان، پنیر، میوه ها و سبزیجات نشان از حضور این قارچ ها دارد. کپک نان از رایج ترین انواع کپک های غذایی است که اکثرا با آن مواجه می شویم. علاوه بر این، کپک روی رب، مربا، ترشی، آبغوره، آبلیمو و میوه ها هم در خانه ها دیده می شود. کارشناس اداره لابراتوار اضافه کرد: بعضی از کپک ها قابلیت تولید سم دارند و این سموم حتی با پخت، حرارت دهی یا شستشو از بین نمی روند. این ترکیبات می توانند مشکلات جدی برای سلامتی ایجاد کنند؛ همچون مشکلات گوارشی، حساسیت های تنفسی، صدمه به کبد، کلیه و حتی سرطان. کاخکی تاکید کرد: مهم ترین نکته، دور ریختن کامل مواد غذایی کپک زده است، حتی اگر کپک فقط در بخشی از آن دیده شود، چونکه احتمال پخش سموم در سرتاسر ماده غذایی وجود دارد. وی تصریح کرد: بهترین راه پیشگیری، نگهداری صحیح مواد غذایی در دما و رطوبت مناسب و رعایت تاریخ انقضا است. همچنین، قبل از مصرف، مواد غذایی را بررسی نموده و در صورت مشاهده کپک، از مصرف آن خودداری کنید.

منبع:

نظری بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

با یسکافه، بهترین لحظات رو با قهوه بسازید! دنیای قهوه در دستان شما!