چای پس از غذا مانعی برای هضم، نه کمکی به آن

یسکافه: دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت اعلام نمود مصرف چای پس از غذا نه فقط به هضم کمک نمی کند، بلکه اسید آن موجب سفت شدن پروتئین غذا و سختی هضم می شود.
به گزارش یسکافه به نقل از وبدا، دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در جواب این که آیا نوشیدن چای یا شیرچای بلا فاصله بعداز غذا، به هضم بهتر کمک می کند؟، مطرح کرد: مصرف چای همراه یا بلا فاصله پس از غذا برای بیشتر مردم یک عادت به حساب می آید و ممکنست عادتی باشد که با گذشت زمان به دست آمده باشد. بیشتر متخصصین سفارش می کنند که از مصرف چای همراه یا پس از غذا اجتناب شود. چای به خودی خود، دارای مزایای تغذیه ای بسیار همچون بهبود وضعیت التهاب بدن و تقویت سیستم ایمنی است، با این حال، در مورد مصرف انواع چای همراه یا بلا فاصله پس از غذا، باید اظهار داشت که برگ های چای اسیدی هستند و می توانند بر روند هضم اثرگذار باشند؛ بطوریکه اگر وعده غذایی مصرف شده حاوی پروتئین باشد، مصرف چای نه فقط به پروسه هضم کمک نمی کند، بلکه اسید موجود در چای محتوای پروتئین را سفت و هضم آنرا دشوار می کند. بعلاوه، برخی از ترکیبات موجود در چای می توانند مانع جذب ویتامین ها و مواد معدنی شوند. یکی از این نمونه ها تانن هایی است که در چای وجود دارد و مسئول ایجاد رنگ قهوه ای تیره در آنست. غلظت بالای این ترکیب می تواند در جذب پروتئین و مواد معدنی از قبیل آهن، روی و کلسیم اختلال بوجود آورد و افرادی که گرفتار کمبود این مواد معدنی هستند، باید از نوشیدن چای همراه یا بلا فاصله پس از وعده های غذایی اجتناب کنند. تانن موجود در چای سیاه مسئول طعم تلخ آن نیز است و می تواند منجر به حالت تهوع یا ناراحتی گوارشی شود. اگزالات موجود در چای نیز موجب اختلال در روند جذب آهن و کلسیم می شود. از جانب دیگر، محتوای کافئین موجود در چای ممکنست از جذب مواد مغذی در سیستم گوارشی جلوگیری نماید. بعلاوه، در صورت داشتن مشکلات گوارشی همچون زخم های گوارشی، کافئین می تواند موجب تشدید مشکلات گوارشی شود. همچنین، کافئین تولید اسید در معده را زیاد می کند و در صورت ابتلاء به سندرم روده تحریک پذیر می تواند علایم را تشدید کند. بعلاوه، مصرف چای همراه یا بلا فاصله پس از غذا می تواند شیره های گوارشی را رقیق کرده که منجر به سو هاضمه می شود. در کنار این موارد، برخی از افراد گزارش کرده اند که نوشیدن چای پس از غذا گازها و نفخ معده را مرتفع می کند. بنابراین، با درنظر گرفتن تمامی نکات فوق سفارش می شود چای یک ساعت قبل یا یک ساعت پس از غذا مصرف شود تا بتوان با کاهش مضرات مصرف چای هنگام غذا، از فواید آن استفاده نمود.

نظری بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

با یسکافه، بهترین لحظات رو با قهوه بسازید! دنیای قهوه در دستان شما!