رعایت نکات تغذیه ای در وضعیت فعلی کشور برای حفظ سلامت عمومی
|به گزارش یسکافه، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اظهار داشت: در وضعیت فعلی که کشور عزیزمان با حملات رژیم صهیونی به سر می برد و رعایت نکات تغذیه ای بمنظور حفظ سلامت جسمی اهمیت ویژه ای دارد.
به گزارش یسکافه به نقل از وبدا، احمد اسماعیل زاده، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، ضمن تاکید بر اهمیت تغذیه مناسب در وضعیت بحرانی، سفارش هایی را به شرح زیر برای عموم مردم ارائه نمود. خرید به اندازه نیاز خانوار: از خرید و انبار کردن بیش از حد مواد غذایی خودداری شود. واحدهای تولیدی مواد غذایی در کشور با تمام ظرفیت فعال می باشند و نگرانی بابت کمبود اقلام ضروری وجود ندارد. ذخیره غذاهای سالم و فاسد نشدنی: تمرکز خانواده ها باید بر تهیه غذاهای سالم با ماندگاری بالا برای تامین کالری، پروتئین و مواد مغذی ضروری باشد. تامین آب سالم: دسترسی به آب شرب سالم در کشور برقرار است، اما از قرار دادن بطری های آب معدنی در مقابل نور خورشید خودداری شود. تامین کالری کافی اما متعادل: در وضعیت اضطراب و کاهش فعالیت بدنی (مثلاً به سبب دورکاری)، احتمال افزایش وزن وجود دارد. دریافت کالری باید متناسب با سطح فعالیت باشد و از منابع سالم مانند غلات سبوس دار، میوه ها، سبزیجات و حبوبات تامین شود. مصرف پروتئین کافی: برای حفظ توده عضلانی، مصرف منابع پروتئینی حیوانی مانند تخم مرغ و گوشت و همین طور منابع گیاهی مانند حبوبات، سویا و آجیل ها ضرورت دارد. در وضعیت سخت تر، پروتئین های فاسد نشدنی مانند کنسروها و آجیل در اولویت قرار گیرند. تامین انرژی از منابع مناسب: برای انرژی، از کربوهیدرات های پیچیده مثل نان، برنج و حبوبات استفاده گردد. مصرف میوه و سبزیجات: برای تامین فیبر و ویتامین ها، میوه و سبزی تازه بهترین گزینه است. در صورت کاهش دسترسی، میوه خشک یا کنسرو شده جایگزین مناسبی خواهد بود. کاهش مصرف غذاهای ناسالم و فرآوری شده: از مصرف تنقلاتی مانند چیپس، پفک، نوشابه ها، غذاهای آماده مانند سوسیس، کالباس، پیتزا و فست فودها خودداری شود. این غذاها حاوی چربی، نمک و قند زیاد هستند که به سلامت لطمه می زنند. مصرف لبنیات و شیر پیش از خواب: مصرف لبنیات خصوصاً شیر کم چرب قبل از خواب، علاوه بر تامین مواد مغذی، به بهبود خواب و آرامش روانی کمک می نماید. اسماعیل زاده در آخر اشاره کرد: با حفظ آرامش، تغذیه صحیح و پرهیز از هدر رفت منابع غذایی، می توانیم سلامت فردی و اجتماعی جامعه را حتی در دشوارترین شرایط حفظ نماییم.
منبع: یسکافه