یافته محقق ایرانی دانشگاه واشنگتن؛ رژیم غذایی سرشار از پروتئین خطر لختگی خون را زیاد می کند

به گزارش یسکافه محققان با مطالعه بر روی موش ها دریافتند رژیم غذایی سرشار از پروتئین منجر به تشکیل پلاک های بیشتری در عروق خونی شده و احتمال لختگی خون افزایش می یابد.

به گزارش یسکافه به نقل از مهر، محققان دانشکده پزشکی واشنگتن موش های تغذیه شده با رژیم غذایی سرشار از پروتئین را به منظور ایجاد عمدی تصلب شریان مورد مطالعه قرار دادند. برخی موش ها با رژیم غذایی چرب همراه با میزان بالا پروتئین و برخی دیگر هم با رژیم غذایی چرب حاوی میزان پروتئین کم تغذیه شدند.
محققان مشاهده نمودند موش های تغذیه شده با رژیم غذایی چرب و پروتئین بالا مبتلا به تصلب شریان شدیدتری شده بودند؛ آنها در مقایسه با موش های تغذیه شده با رژیم غذایی چرب با میزان پروتئین عادی، حدود ۳۰ درصد پلاک بیشتری در عروق خونی شأن داشتند.
«بابک رازانی»، سرپرست تیم تحقیق، در اینباره می گوید: «در موش های تغذیه شده با رژیم غذایی حاوی میزان پروتئین زیاد، پلاک های شأن قبرستان ماکروفاژها بود. خیلی از سلول های مرده در مرکز پلاک، آنرا بی نهایت بی ثبات و مستعد پارگی می کنند. با عبور جریان خون از پلاک، نیروی ناشی از فشارخون بالا، فشار زیادی بر آن قسمت وارد می نماید. چنین موقعیتی منجر به حمله قلبی می شود.»
محققان متوجه شدند پروتئین مصرفی پس از هضم به بلوک های سازنده پلاک معروف به اسیدآمینه ها تجزیه می شوند. اسیدهای آمینه اضافی حاصل از رژیم غذایی سرشار از پروتئین باعث فعال شدن پروتئین در ماکروفاژهای معروف به mTOR می شود. سیگنال های ناشی از mTOR باعث توقف توانایی سلول ها در پاکسازی بقایای سمی پلاک شده و در نتیجه زنجیره منتج به مرگ ماکروفاژها متوقف می شود.
محققان دریافتند برخی اسیدآمینه ها بویژه leucine و arginine بسیار در فعال سازی mTOR نقش دارند.
به گفته رازانی، « leucine به مقادیر زیاد در گوشت قرمز موجود است.»