با وجود اعلام سازمان غذا و دارو تکذیب خبر تولید اسنک از ذرت حیوانی

به گزارش یسکافه در صورتی که پیش تر سخنگوی سازمان غذا و دارو اعلام نموده بود که دو برند معروف تولیدکننده اسنک پف کرده از ذرت دامی در تولید محصولات شان بهره برده و مرتکب تخلف شده اند، رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان انواع چیپس و فرآورده های حجیم شده بر پایه ذرت، اظهار کرده که در این زمینه هیچ تخلف بهداشتی صورت نگرفته و سازمان غذا و دارو باز این مساله را تایید کرده است.

اواخر آذر ماه امسال سخنگوی سازمان غذا و دارو از تخلف دو برند معروف تولیدکننده اسنک پف کرده در استفاده از ذرت دامی در تولید محصولات شان آگاهی داد. مدتی بعد باز اعلام نمود که پرونده تخلف این دو برند به دستگاه قضائی ارجاع داده شده و فعالیت این دو کارخانه متوقف شده است.
با این وجود رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان انواع چیپس و فرآورده های حجیم شده بر پایه ذرت در گفت و گو با ایسنا، بطور کلی وقوع هرگونه تخلفی در این حوزه را تکذیب کرده و حتی از قول سازمان غذا و دارو بعنوان منبع اولیه و رسمی انتشار این خبر می گوید که "تولید اسنک پف کرده با ذرت مورد استفاده حیوانات بررسی شده و هیچ تخلف بهداشتی در این بخش صورت نگرفته است".
با چنین اظهاراتی بنظر می رسد که برخورد صورت گرفته با دو برند معروف تولیدکننده "اسنک پف کرده حیوانی" به قدری خفیف و غیر تأثیرگذار بوده که سبب شده رئیس اتحادیه تولیدکنندگان این محصول به خود اجازه دهد بطور کلی وقوع چنین تخلفی را که بطور رسمی از طرف سازمان غذا و دارو اعلام شده، انکار کند.
متن گفت وگوی ایسنا با لیدا جهانیان – رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان انواع چیپس و فرآورده های حجیم شده بر پایه ذرت – در پاسخ به این پرسش که "دلیل تولید اسنک پف کرده با استفاده از ذرت حیوانی چیست و این اتحادیه چه برخوردی با تولیدکنندگان متخلف مربوطه داشته است؟ " در زیر آمده است:

شش واریته ذرت بین انسان و حیوان مشترک است
جهانیان با اشاره به اینکه واژه ای به نام "ذرت دامی" از نظر تکنیکی و بهداشتی وجود ندارد، اظهار داشت: شش واریته ذرت وجود دارد که در انسان و حیوان مشترک است و برای انسان بیماری ایجاد نمی نماید. در استانداردهای اروپایی باز این شش واریته یک استاندارد دارند.
وی افزود: تنها بعضی فاکتورهای کیفی در استاندارهای مربوط به دو نوع ذرتی که توسط انسان و حیوان مصرف می شود، متفاوت است که در مقایسه با استانداردهای کشورهای اروپایی برخی از فاکتورهای استاندارد ذرت انسانی حذف گردیده است.
او با اشاره به اینکه گندم با استانداردهای مخصوص خود بررسی می شود و قبل از ورود به کارخانه با آزمون آن مطابقت داده می شود، اظهار نمود: همه مجموعه هایی که ذرت مورد نیاز خودرا از واردکنندگان خریداری می کنند، آنرا همچون گندم ارزیابی کرده اند.
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان انواع چیپس و فرآورده های حجیم شده بر پایه ذرت، مدعی شد: سال قبل از طرف این اتحادیه در جلسه ای با سازمان غذا و دارو عنوان شد که برای ذرت باز همچون گندم بخشنامه داخلی تهیه شود که این سازمان باز پذیرفته بود که این مساله شکافی است که در وزارت بهداشت وجود دارد و با همکاری سازمان استاندارد یک بخشنامه اجرایی تهیه شود؛ اما تهیه بخشنامه مذکور در ماه های گذشته شروع شده و احتمالاً تا یک ماه آینده حاضر خواهد شود.
جهانیان با اشاره به اینکه هیچ کالای تولیدی با استانداردهای مربوطه مغایرت نداشته است، اشاره کرد: همه سازمان ها بیشتر از یک سال است که از این مساله اطلاع دارند و آزمایش های بهداشتی و استاندارد به صورت دوره ای انجام می شود.
وی با اشاره به اینکه ضرورتی به برخورد از طرف انجمن با واحدهای تولیدی که از این نوع ذرت برای تولید اسنک پف کرده بهره برده اند، وجود ندارد، اظهار نمود: هیچ تخلف بهداشتی به این معنا که محصول نهایی دارای اشکال بهداشتی باشد، صورت نگرفته است.

تعدد بخشنامه ها علت درج نشدن "ترا ریخته" بودن محصول
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان انواع چیپس و فرآورده های حجیم شده بر پایه ذرت در ادامه با اشاره به اینکه هر مصرف کننده حق دارد بداند چه چیزی مصرف می کند، اظهار نمود: علت اینکه روی این محصولات کلمه ترا ریخته درج نشده، در اصل غیر متمرکز بودن بخشنامه های وزارت بهداشت است؛ چراکه بخشنامه ها مدام باطل می شوند یا تغییر می کنند.
بگفته وی طبق بخشنامه های ابلاغی، اگر محصول نهایی ترا ریخته باشد، تولیدکننده ملزم به به درج عنوان ترا ریخته روی محصول است، اما واحدهای تولیدی می گویند که طبق بررسی آنها محصول نهایی اسنک پفک کرده که از ذرت مورد استفاده دام تولید شده، غیر تراریخته بوده است.
جهانیان مدعی شد: یا وزارت بهداشت کوتاهی کرده، یا خوب آموزش نداده یا برداشت واحدهای تولیدی از این بخشنامه اشتباه بوده که در هر حالت وزارت بهداشت باید واحدها را راهنمایی کند.
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان انواع چیپس و فرآورده های حجیم شده بر پایه ذرت درانتها ادعا نمود که هم اکنون هر دو واحد تولیدی مدنظر سازمان غذا و دارو از لحاظ بهداشتی اجازه فعالیت دارند.

درباره بیماری زا بودن"پفک دامی" چه می دانیم؟
در این میان حرف های ضد و نقیضی درباره بیماری زا بودن یا نبودن محصولات تولید شده با ذرت دامی مطرح گردیده است. سخنگوی سازمان غذا و دارو پیش تر گفته بود که خیلی از مواد اولیه جزو مواد اولیه مشترک بین تولیدات خوراکی برای انسان و دام هستند و باید دید ذرتی که این شرکت ها بهره برده اند، در همین دسته است یا در دسته ای قرار دارد که به سبب برخی خاصیت ها صرفاً برای تهیه خوراک دام از آن استفاده می شود.
از جانب دیگر یک کارشناس صنایع غذایی در گفت و گو با ایسنا، با تاکید بر اینکه خوراک دام نباید در صنعت غذا استفاده شود، اظهار نمود: لطمه مصرف خوراک دام برای انسان ها با عنایت به موادی که در آن وجود دارد، متفاوت می باشد و بسته به موادی که در خوراک دام استفاده شده در تولید اسنک پف کرده وجود داشته، مصرف آن امکان دارد منجر به بیماری هایی همچون حصبه، رشد قارچ یا باکتری و سرطان شود.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.