سرپرست دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت؛ حجامت در بهار مبنای علمی ندارد، غذاهای سرد مزاج بخورید

به گزارش یسکافه مشاور وزیر و سرپرست دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت، بر رعایت تدابیر در رابطه با مزاج هر فصل برای جلوگیری از بروز بیماری های رایج آن فصل تاکید نمود.
به گزارش یسکافه به نقل از مهر، محمود خدادوست، اظهار داشت: حکمای ایرانی در مورد هر فصل تدابیری را عرضه کرده اند که به صورت عادت در فرهنگ بومی مردم جای گرفته است و موارد مختلف این عادات را در چارچوب رسم و رسومات در مناطق مختلف کشور مشاهده می نماییم.وی اضافه کرد: برای مثال، طبق رسم شمال کشور، مردم در آخرین چهارشنبه سال، آش ترش را انتخاب می کنند و به علت اینکه مزاج این غذا سرد و ترش است، سبب می شود بدن خویش را با افزایش حرارت در فصل بهار تطبیق دهد تا حجم خون به صورت ناگهانی در بدن افزایش نیافته و سبب بروز بیماری های در رابطه با فصل بهار نشود.سرپرست دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت، در مورد برخی سفارش ها و تدابیر مهم طب ایرانی برای فصل بهار، تصریح کرد: مزاج فصل بهار گرم و تر است و بهتراست، مصرف موادغذایی خون ساز، مانند شیرینی جات و غذاهای دارای گوشت قرمز کاهش پیدا کند تا از بروز بیماری های در رابطه با این فصل جلوگیری شود.وی با سفارش به پرهیز از مصرف غذاها و خوراک های شور و غلیظ و ادویه جات تند مانند دارچین، فلفل و زنجبیل، بر مصرف بیشتر سبزیجات و میوه جات خنک و آش هایی که ته مزه ای از گوشت دارند، تصریح کرد و اضافه کرد: آب پرتقال، آب انار و آب زرشک هم نوشیدنی هایی هستند که هم از نظر مزاجی، سرد بوده و هم اینکه نوشیدنی های خنکی هستند و می توان از آنها در فصل بهار بهره برد.خدادوست تعطیلات نوروز را فرصتی مناسب برای بهره مندی از فواید صبحانه، بعنوان مهم ترین وعده غذایی، فارغ از مشغله های کاری ایام سال دانست و خاطرنشان کرد: سفارش همیشگی ما در روزهای نوروز، غنی تر کردن وعده صبحانه است و اینکه اگر احساس سیری می کنید، یک وعده در بین غذا میل کنید.وی بهترین زمان برای ورزش کردن در فصل بهار را اوایل روز و هنگام بامداد و اواخر روز و هنگام غروب عنوان نمود و افزود: ورزش در فصل بهار باید آرام و طولانی مدت باشد تا بیشتر از ایجاد گرما در بدن، سبب تحلیل مواد زائد تجمع یافته در فصل زمستان شود.مشاور وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه سفارش به عموم مردم برای انجام حجامت در فصل بهار مبنای علمی نداشته و می تواند سلامتی برخی را به مخاطره اندازد، عنوان کرد: درست است که حکمای ایرانی بر انجام پاکسازی در فصل بهار سفارش کرده اند، اما روش پاکسازی در هر فرد باید با عنایت به شرایط مزاجی و یا احتمالاً سوءمزاج غالب شده بر بدن وی و توسط پزشک متخصص تعیین شود.خدادوست با سفارش به مصرف سبزی «خرفه» در کنار وعده های غذایی، بیان کرد: خرفه تأثیر بسیار زیادی در درمان خارش های فصل بهار و از بین رفتن تلخی دهان در این فصل دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.