محققان دانشگاه هاروارد هشدار می دهند؛ مواد نگهدارنده خوراکی عامل بالا رفتن خطر دیابت و چاقی

به گزارش یسکافه مطالعه جدید نشان داده است که نگهدارنده های خوراکی متداول باعث افزایش میزان برخی هورمون های در رابطه با ریسک چاقی و دیابت می شود.
به گزارش یسکافه به نقل از مهر، مطالعه محققان دانشگاه هاروارد نشان داده است پروپیونات که زنجیره کوتاه اسیدچرب بوده و مانع از کپک زدگی محصولات خوراکی می شود، می تواند باعث بروز مقاومت انسولین شود. طبق نتایج این مطالعه، قرارگیری طولانی مدت موش ها در معرض این ماده شیمیایی منجر به اضافه وزن هم شد. قبلاً محققان عنوان کرده بودند که مواد مورداستفاده برای آماده سازی یا نگهداری مواد خوراکی امکان دارد فاکتور سهیم در ابتلاء به دیابت باشند، اما این رابطه در سطح مولکولی همچنان ناشناخته بود. «گوکان هاتامیسلیگیل»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «پی بردن به تأثیر مواد نگهدارنده بر متابولیسم در سطح مولکولی و سلولی می تواند به ما کمک نماید تا به راهکاری ساده و کارآمد برای پیشگیری از اپیدمی چاقی و دیابت دست یابیم.» محققان در مطالعات خود دریافتند این اسیدچرب به سرعت باعث فعال شدن سیستم عصبی سمپاتیک شده و در نهایت منجر به افزایش هورمون ها می شود. به قول محققان، این هورمون ها باعث می شوند سلول های کبد موش ها گلوکز بیشتری تولید کنند که مشخصه اصلی بیماری دیابت است. در این مطالعه به نیمی از شرکت کنندگان وعده غذایی حاوی یک گرم پروپیونات و به گروه دیگر دارونما داده شد. نتایج نشان داد در مصرف کنندگان پروپیونات، افزایش قابل ملاحظه ای در هورمون ها مشاهده شد. این مسئله مبین آن است که پروپیونات “مختل کننده متابولیکی” است که باعث بالا رفتن خطر دیابت و چاقی در انسان می شود. درحالیکه سازمان غذا و دارو آمریکا، پروپیونات را بعنوان یک ماده نگهدارنده ایمن در نظر می گیرد، اما یافته های جدید مبین آن است که باید تحقیقات بیشتری در مورد پروپیونات صورت گیرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.