تحقیقات اثبات کرده است؛ تاثیر گیاهخواری بر کاهش خطر بیماری های قلبی در کودکان چاق

به گزارش یسکافه یکی از خطرات عمده چاقی بیش از حد، افزایش ریسک مبتلا شدن به بیماری های قلبی است. اما در کودکان و نوجوانانی که چاق هستند، این خطر می تواند با استفاده از رژیم کم چرب و گیاهخواری کاهش پیدا کند.
به گزارش یسکافه به نقل از مهر، تحقیقات نشان می دهد نرخ چاقی بیشتر از دو برابر در کودکان بین ۱۱-۶ سال افزایش پیدا کرده و در نوجوانان بین ۱۹-۱۲ سال چهار برابر شده است. با بالا رفتن سن افراد، خطر مبتلا شدن به چاقی هم افزوده می شود. کودکان و نوجوانانی که مبتلا به چاقی هستند هم در خطر سکته، دیابت نوع ۲ و بیماری قلبی هستند. برپایه گزارش مراکز کنترل و جلوگیری از بیماری ها در آمریکا، ۷۰ درصد از کودکان ۱۷-۵ سال چاق حداقل یک فاکتور خطر بیماری های قلبی – عروقی را دارند. برای کاهش این ریسک، استفاده از رژیم غذایی شامل میوه ها، سبزیجات، لبنیات کم چرب، ماهی، و مغزیجات آجیلی پیشنهاد می شود و خوردن گوشت قرمز، غذاهای شیرین و نوشیدنی های قنددار باید به صورت محدود مصرف شود. در مطالعه جدید به سرپرستی دکتر «مایکل مکنین» از کلینیک تخصصی کودکان کلیولند در اوهایو، مشخص شده که مصرف رژیم غذایی کم چرب گیاهی می تواند خطر بیماری های قلبی را به صورت قابل ملاحظه ای در کودکان و نوجوانان کم کند. شرکت کنندگان در این تحقیق که همگی کلسترول بالایی داشتند، به دو گروه تقسیم شدند. گروه اول از رژیم کم چرب گیاهی بهره برد و گروه دوم رژیم پرچرب را ادامه داد. بعد از ۴ هفته، محققان دریافتند که کودکان و نوجوانانی که رژیم گیاهی را دنبال کردند، کاهش وزن قابل توجهی داشتند، فشار خون منظم تری داشتند و سطح کلسترول، LDL و انسولین آنها به مراتب بهتر بود. همینطور بهبود در میلوپراکسیداز و پروتئین فعال C که دو فاکتور عمده بیماری قلبی محسوب می شوند هم در این افراد مشاهده می شد. این نتایج نشان دهنده این بود که می توان با تغییر رژیم غذایی به رژیم گیاهی کم چرب در کودکانی که مبتلا به چاقی هستند، خطر مبتلا شدن به بیماری های قلبی عروقی را کم کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *