یافته محققان نیوزیلندی نشان می دهد؛ افزایش طول عمر با مصرف غذاهای پرفیبر

یسکافه: مطالعات نشان می دهد مصرف غذاهای غنی از فیبر، یعنی مصرف بیشتر از سی گرم فیبر در طول روز موجب می شود تا خطر مرگ و بروز بیماری های غیرقابل انتقال کاهش شایان توجهی پیدا کند.
به گزارش یسکافه به نقل از مهر، پژوهش های متخصصان نیوزلندی ثابت کرد که مصرف بیشتر از ۳۰ گرم فیبر در طول روز در پیش گیری از ابتلاء به بیماری های غیرقابل انتقال و افزایش طول عمر مؤثر است. وجود فیبرهایی چون غلات کامل، حبوبات، سبزیجات و میوه ها در رژیم غذای طبیعی می تواند تأثیر بسیار خوبی بر سلامت بدن داشته باشد. همین طور نتایج این مطالعات نشان می دهد مصرف غذاهای غنی از فیبر بین ۱۵ تا ۳۰ درصد هر نوع مرگ ومیر و حتی مرگ های ناشی از بیماری های قلبی-عروقی را می کاهد. علاوه بر این بروز بیماری های قلبی-عروقی، سکته مغزی، دیابت نوع ۲ و سرطان روده بزرگ را بین ۱۶ تا ۲۴ درصد می کاهد. افزایش مصرف فیبر با کاهش وزن و کلسترول همراه بوده درحالی که این اثر در مصرف کم فیبر یا استفاده از فیبرهای مصنوعی یا عصاره های فیبری خیلی کمتر خواهد بود. پروفسور «جیم مان»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه اوتاگو نیوزلند، در ارتباط با نتایج این تحقیقات می گوید: «یافته های ما شواهد متقاعدکننده ای برای دستورالعمل های تغذیه ای و تمرکز بر افزایش فیبر رژیمی و جایگزینی غلات کامل بجای غلات تصفیه شده ارائه می دهند. این گونه رژیم های غذایی خطر مرگ ومیر و بروز طیف وسیعی از بیماری های مهم را می کاهد.»او در ادامه اضافه کرد: «تمام مواد غذایی غنی از فیبر که نیاز به جویدن دارند و تأثیرات مثبتی بر روده ها می گذارند، موجب افزایش احساس سیری و کنترل وزن شده و می توانند بر میزان چربی و قند بدن نیز تأثیرگذار باشند. هضم و تجزیه فیبرها توسط باکتری های روده بزرگ صورت می گیرد که این عمل دارای اثرات مفیدی همچون محافظت از روده در مقابل ابتلاء به سرطان است.»مصرف روزانه بین ۲۵ تا ۲۹ گرم فیبر برای بدن مفید بوده و کفایت می کند اما داده ها نشان داده است مصرف بیش ازحد فیبر در رژیم غذایی می تواند از بدن در مقابل بیماری ها بیشتر حفاظت کند. پژوهشگران اعلام نمودند که افزایش مصرف فیبر به حفاظت بدن در مقابل سکته مغزی و ابتلاء به سرطان سینه نیز کمک به سزایی می کند.

منبع:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.