مدیر نظارت بر فرآورده های غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی؛ نقش نشانگرهای تغذیه ای در انتخاب مناسب ترین فرآورده غذایی

به گزارش یسکافه مدیر نظارت بر فرآورده های غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، اظهار داشت: نشانگرهای تغذیه ای نقش مهمی در انتخاب مناسب ترین فرآورده غذایی بر عهده دارند.
به گزارش یسکافه به نقل از مهر، ندا رونده، با اشاره به شعار روز جهانی غذا در خصوص «رفتار ما آینده ما را می سازد و رژیم غذایی سالم برای دنیای بدون گرسنگی»، افزودد: ویژه برنامه های سراسری به مناسبت روز جهانی غذا در کشور اجرا خواهد شد. ایشان در ادامه از برگزاری برنامه های روز جهانی غذا با شعار ملی «اصلاح الگوی تغذیه برای حفظ و ارتقای سلامت» در هفت محور اطلاع داد و اظهار داشت: اجرای برنامه های ویژه با عناوین کاهش قند، نمک و چربی محصولات غذایی و آشامیدنی، تشریح کاربرد نشانگر های رنگی تغذیه در جهت ارتقا دانش مصرف کننده، اهدا نشان ایمنی و سلامت محصولات غذایی سلامت محور، مبارزه با قاچاق کالاهای سلامت در حوزه غذا، برچسب اصالت کالا و سیستم رهگیری و ردیابی در حوزه غذا، محصولات غذایی ویژه و فراسودمند و اطلاع رسانی و ارتقای آگاهی مصرف کننده در حوزه سلامت غذا از محورهای برنامه های روز جهانی غذاست. مدیر نظارت بر فرآورده های غذایی، آشامیدنی و آرایشی بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با اشاره به کاربرد «نشانگرهای رنگی تغذیه ای»، اظهار داشت: نشانگرهای رنگی تغذیه ای با درج شاخصهای قند، چربی، نمک و اسیدهای چرب ترانس در هر سهم از ماده غذایی به مصرف کننده کمک می نماید تا بتواند با نگاه سریع و با استفاده از رنگ های سبز، نارنجی و قرمز ماده غذایی را از حیث شاخصهای مهم تغذیه ای ارزیابی و مناسب ترین را انتخاب نماید. رونده درباره اعطای نشان ملی ایمنی و سلامت سازمان غذا و دارو توضیح داد: معمولا هر ساله در روز جهانی غذا، با هدف تشویق تولیدکنندگان به ارتقای سلامت فرآورده های غذایی و آشامیدنی، به محصولات غذایی که بالاتر از ضوابط معمول مبادرت به تولید محصول کرده اند، نشان ملی ایمنی و سلامت اهدا می شود. وی اظهار داشت: فرآورده حائز دریافت نشان ایمنی و سلامت علاوه بر آنکه باید از مواد اولیه سالم برخوردار باشد و در شرایط خوب بهداشتی تولید شود، لازم است خصوصیت های خاصی هم داشته باشد که به ارتقاء ایمنی و سلامت مصرف کننده بیفزاید. وی، مبارزه با قاچاق کالاهای سلامت محور را هم یکی از مهم ترین اولویت های معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در هفته جهانی غذا دانست. رونده با تاکید بر لزوم کاهش مصرف قند، نمک، چربی و اسیدهای چرب ترانس، تصریح کرد: کاهش مصرف مواد غذایی ناسالم ضامن سلامتی است و دانستن اینکه چه غذایی را چرا و چگونه مصرف نماییم، شرط اساسی در حفظ سلامت است. وی اظهار داشت: افزایش مصرف غذاهای شیرین، پرچرب، پرکالری و پرنمک، کاهش مصرف میوه و سبزی و استفاده روزافزون از غذاهای آماده منجر به افزایش میزان بروز بیماری های قلبی عروقی و عوارض ناشی از آن می شود ضمن اینکه استفاده از یک الگوی غذایی مناسب می تواند به توزیع عادلانه مواد غذایی در دنیا کمک نماید. مدیر نظارت بر فرآورده های غذایی، آشامیدنی و آرایشی بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، افزود: اطلاع رسانی، ارتقا آگاهی و این مهم که مصرف کننده از چه مواد غذایی در حوزه سلامت و غذا و دارو استفاده می نماید هم در روز شمار این هفته در دستور کار قرار دارد. رونده با اشاره به اینکه روزجهانی غذا همه ساله از جانب کشورهای جهان برای محو فقر و گرسنگی مورد توجه است، اضافه کرد: مبارزه با گرسنگی و فقر عنصر کلیدی برنامه های سازمان جهانی غذا را تشکیل می دهد، ازاین رو کشورهای عضو سازمان بهداشت جهانی و نهادهای مرتبط به تأمین امنیت غذایی می کوشند طبق آمار میزان گرسنگی و فقر را روی نمودارها بررسی نمایند و توجه مراکز بین المللی، سران دولت ها و نهاد های بشری را به نتایج فقر و گرسنگی در جهان معطوف سازند. او در آخر، اظهار داشت: باید به این باور برسیم که تنها با ایجاد نگاه مشترک و همگرایی همه جانبه در برنامه ریزی و اقدامات، می توانیم امیدوار به تامین سبد غذایی مناسب با تأثیر مثبت بر روی سلامت افراد در کشور و جهان باشیم که ارمغان این همکاری بین بخشی، بهبود امنیت غذایی برای شهروندان خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.