معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت؛ فروش حلیم های آلوده به پشم و پنبه کذب است

به گزارش یسکافه معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، ادعای وجود پشم، پنبه و الیاف سلولزی در حلیم موجود در بازار را تکذیب نمود.
به گزارش یسکافه به نقل از مهر، محسن فرهادی، اظهار داشت: شایعه وجود پنبه، الیاف سلولزی و حتی پشم گوسفند در حلیم موجود در بازار از مدت ها پیش توسط بعضی از رسانه های معاند و در فضای مجازی مطرح شده و هر ساله در ماه رمضان تکرار می شود. وی ادامه داد: مرکز سلامت محیط و کاروزارت بهداشت برای این که این شبهه در جامعه ایجاد ناامنی غذایی می کند، مبادرت به تشدید بازرسی ها و نظارت ها در تمامی مراکز عرضه حلیم کرد و به تمام دانشگاه های علوم پزشکی کشور هم ابلاغ کردیم ضمن بررسی ها و نظارت ها نسبت به برداشت نمونه های بافت شناسی هم اقدام نمایند. فرهادی افزود: حدود ۳۵۰ مورد فقط در استان تهران توسط سه دانشگاه علوم پزشکی تهران، ایران و شهید بهشتی مبادرت به نمونه برداری سنجش بافت و ارسال به آزمایشگاه شد. در تمام این نمونه ها هیچ موردی در خصوص وجود پنبه، الیاف سلولزی و پشم گوسفند در حلیم ها مشاهده نشد. معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، بیان نمود: البته مواردی داشتیم که کیفیت گوشت به کار رفته در حلیم خوب نبوده است و در نظارت ها با واحدهای متخلف مربوطه برخورد شده است. ولی دروغِ وجود پنبه و الیاف سلولزی در حلیم باردیگر در فضای رسانه های و ماهواره ها اخیرا مطرح گردیده است. فرهادی با اشاره به اینکه تابحال هیچ گونه شکایت مردمی که فردی چنین موادی را در حلیم دیده یا خورده باشد و مبادرت به شکایت کند نداشته ایم، اضافه کرد: طبیعتا بلع پنبه، الیاف سلولزی و پشم گوسفند همراه حلیم طبیعتاً کار سختی است ولی هیچگونه شکایتی مردمی به ۱۹۰ تابحال در این حوزه گزارش نشده است. وی خاطرنشان کرد: اشتباه تشخیصی که امکان دارد مورد سوءاستفاده قرار گیرد این است که معمولا در فرایند پخت حلیم، گوشت چه گوشت سفید باشد چه قرمز، حدود چهار یا پنج ساعت پخته می شود. پس از پخت، الیاف گوشت از هم جدا شده و رنگ خویش را از دست داده و سفید رنگ می شوند. معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، اضافه کرد: سپس این گوشت پخته شده با آب گندم خیس خورده مخلوط شده و حدود ۶ تا ۷ ساعت دیگ باز پخته می شود و سپس میکس می شود. این ساعاتِ زیاد طبخ گوشت پس از شستن حلیم در سبزی شور و با آب باعث می شود الیاف گندمی توسط آب شسته شده و آن گوشتی که سفید رنگ شده و خاصیت الاستیسیته ای پیدا کرده فقط مشاهده می شود. وی تصریح کرد: بنابراین در نگاه اول با چشم غیرمسلح چنین به نظر می آید که این گوشتی که با گندم میکس شده الیاف پنبه هستند و هرچه که هست گوشت نیستند. در حالیکه شناسایی این بافت فقط در آزمایشگاه تخصصی بافت شناسی امکانپذیر است. معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، بیان داشت: تمامی نمونه های دانشگاهی ما به آزمایشگاه سازمان غذا و دارو و آزمایشگاه های مجاز و همکار این سازمان و آزمایشگاه های مجاز دامپزشکی ارسال شدند که تابحال هیچ موردی خوشبختانه از بحث وجود پنبه، پشم والیاف سلولزی در حلیم های موجود در بازار به اثبات نرسیده است. فرهادی اضافه کرد: همین امروز هم باز به دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور و دانشگاه های علوم پزشکی استان تهران اعلام کردیم که کنترل ها را تشدید کنند و باردیگر مبادرت به برداشت نمونه کنند. تابحال ده ها نمونه هم به آزمایشگاه ها ارسال شده که آخرین نتایج آنرا تا چند روز آینده اعلام عمومی خواهیم کرد. او در آخر تصریح کرد: از مردم می خواهیم برای خرید حلیم، آش و نظایر آن فقط به مراکز مجاز که پروانه کسب و مجوز بهداشتی از دانشگاه های علوم پزشکی دارند مراجعه نموده و از خرید فله ای و دست فروشی حلیم پرهیز کنند.

برچسب ها:, , ,

نظری بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.