رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه ای هشدار داد مراقب آلودگی نان های سنتی باشیم

به گزارش یسکافه رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، اظهار داشت: یکی از طریق های انتقال غیر محسوس ویروس کرونا به داخل منازل، نان های سنتی هستند.

به گزارش یسکافه به نقل از مهر، جلال الدین میرزای رزاز، اضافه کرد: نان در کشور به دو صورت صنعتی و سنتی عرضه می شود. نان های صنعتی یا نان های حجیم در کارخانجات صنعتی تهیه و به بازار عرضه می گردد که طبیعتاً از دقت نظارت بیشتری در مورد تهیه مواد اولیه و افزودنی هایی نظیر میزان نمک، مایه خمیر و …، برخوردار می باشند.
وی با تاکید شرایط بهداشتی تهیه نان های صنعتی یا همان نان های حجیم، اظهار داشت: بعد از خرید این نوع نان ها با ضد عفونی کردن پلاستیک آن یا دور انداختن پلاستیک حمل آن می توان از آلوده نبودن آن به ویروس اطمینان نسبی داشت.
میرزای رزاز، در ارتباط با نان های سنتی، تصریح کرد: نان های سنتی، در این روزها که با بحران کرونا مواجه هستیم، می توانند در صورت عدم رعایت نکات بهداشتی عامل انتقال بیماری باشند.
رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی، افزود: وقتی خمیر تحت هر شرایطی تهیه شود هنگامی که در تنور پخت قرار می گیرد هر گونه آلودگی ویروسی در آن از بین می رود و نانی که از تنور خارج می شود می توان گفت عاری از آلودگی به ویروس کرونا است اما در مورد استفاده و خوردن این نان تازه و گرم، نگرانی ها شروع می شود.
وی در مورد راه های انتقال ویروس کرونا از راه نان های سنتی، اظهار داشت: اگر نان آلوده گردد، نمی توان مانند سایر مواد و اقلام دیگرمواد غذایی دیگر آنرا بشوییم و یا ضد عفونی نماییم و خیلی غیر محسوس و چراغ خاموش ویروس را به داخل خانه خود برده ایم.
میرزای رزاز افزود: در صورت وجود افراد شاغل در نانوایی ها که مشکوک به ناقل بودن و یا علایم بیماری هستند، مراتب را در این وضعیت به مراجع ذی ربط اطلاع دهیم. از منتظر ماندن در واحدهای نانوایی و پهن کردن نان برای خنک شدن در میز نانوایی جداً خود داری نماییم، از بریدن و خرد کردن نان توسط چاقو و برس های عمومی که معمولاً در نانوایی ها وجود دارد، پرهیز نماییم، اگر از نایلون برای حمل نان به منزل بهره برده ایم آنرا داخل خانه نبریم و بعد از خارج کردن نان آنرا دور بیندازیم.
رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی، در مورد نحوه مصرف نان در منزل، اضافه کرد: اگر نان خریداری شده و حمل شده به منزل آلوده باشد برای اطمینان از سلامت آن باید بدانیم نان قابلیت شستشو و ضد عفونی کردن ندارد و درجه حرارت پایین حتی فریز کردن در فریزر ویروس های موجود در نان را از بین نمی برد. تنها راه اطمینان از اینکه نان فاقد آلودگی است، حرارت دادن مجدد آن در منزل پیش از مصرف است.
وی در مورد نحوه حرارت دادن به نان ها پیش از مصرف، اظهار داشت: این حرارت دادن به طریق مختلف است. استفاده از توسترهای برقی و گازی و استفاده از ماکروویو و در صورت عدم دسترسی، استفاده از ماهیتابه و قابلمه جهت حرارت دادن و گرم کردن نان سفارش می گردد.
میرزای رزاز در انتها بار دیگر با عنایت به خطر انتقال ویروس کرونا از راه نان های سنتی، از عموم شهروندان خواست نکات ایمنی و بهداشتی را جدی گرفته و حتما در هنگام مصرف نان از سالم بودن و آلوده نبودن آن اطمینان حاصل کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.