یافته جدید پژوهشی؛ ارتباط رژیم غذایی کوتاه مدت کربوهیدرات و بهبود دیابت

یک مطالعه جدید نشان میدهد بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 که به مدت 6 ماه رژیم کم کربوهیدرات را دنبال می کنند ممکنست در مقایسه با سایر رژیم های سفارش شده، شاهد میزان بهبودی بیشتری باشند.

به گزارش یسکافه به نقل از مهر، پژوهشگران اذعان می کنند که بیشترین فایده در ۱۲ ماهگی حاصل شد، اما ممکنست رژیم های غذایی کوتاه مدت کم کربوهیدرات برای مدیریت دیابت نوع ۲ پرفایده باشد.
دیابت نوع ۲ رایج ترین شکل دیابت در سراسر جهان است و رژیم غذایی بعنوان یک بخش اساسی در درمان شناخته می شود.
در این مطالعه، تیمی از پژوهشگران بین المللی به ارزیابی اثربخشی و ایمنی رژیم های کم کربوهیدرات و رژیم های خیلی کم کربوهیدرات برای افراد مبتلا به دیابت نوع ۲، در مقایسه با رژیم های کنترل (عمدتاً کم چرب) پرداختند.
در بزرگسالان با میانگین سنی ۴۷ تا ۶۷ سال مبتلا به دیابت نوع ۲، رژیم غذایی کم کربوهیدرات در قالب دریافت کمتر از ۲۶ درصد کالری روزانه از کربوهیدرات و رژیم غذایی خیلی کم کربوهیدرات بعنوان دریافت کمتر از ۱۰ درصد کالری روزانه از کربوهیدرات در مدت حداقل ۱۲ هفته تعریف شد.
نتایج در ۶ و ۱۲ ماهگی گزارش شد و شامل بهبودی دیابت (کاهش سطح قند خون با یا بدون استفاده از داروی دیابت)، کاهش وزن، عوارض جانبی و کیفیت زندگی در رابطه با سلامتی شرکت کنندگان بود.
محققان دریافتند که بیماران دارای رژیم غذایی کم کربوهیدرات در مقایسه با بیماران دارای رژیم غذایی کنترل، بدون عوارض جانبی، در مدت ۶ ماه به میزان بالاتری از بهبودی دیابت رسیدند.
رژیم غذایی کم کربوهیدرات همین طور موجب افزایش میزان کاهش وزن، کاهش مصرف دارو و غلظت چربی بدن (تری گلیسیرید) در شش ماه شد.
با این حال، بیشتر این مزایا در مدت ۱۲ ماه کم شد، و برخی شواهد نشان میدهد که کیفیت زندگی و سطح کلسترول در ۱۲ ماه بدتر شد.
محققان بر انجام تحقیقات بیشتر دراین زمینه تاکید دارند.

نظری بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.