یافته جدید محققان انگلیسی؛ تأثیر مصرف اسیدهای چرب امگا۳ در جلوگیری از بیماری آسم

به گزارش یسکافه تحقیقات جدید نشان داده است که مصرف بیشتر اسیدهای چرب اُمگا ۳ در دوران کودکی امکان دارد خطر مبتلا شدن به بیماری آسم را کم کند، اما فقط در کودکانی که یک نوع ژن خاص دارند.

به گزارش یسکافه به نقل از مهر، «سیف شاهین»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه کوئین مری انگلستان، در اینباره می گوید: «آسم شایع ترین بیماری مزمن در دوران کودکی است و ما هم اکنون نمی دانیم که چگونه از آن پیشگیری نماییم. امکان دارد یک رژیم غذایی ضعیف خطر ابتلاء به بیماری را افزایش دهد.»
وی در ادامه می افزاید: «درحالیکه نمی توانیم به صورت قطعی بگوییم خوردن ماهی بیشتر، از بروز آسم در کودکان جلوگیری می کند، اما بر مبنای یافته های ما، از آنجائیکه مصرف ماهی در کودکان کمتر از میزان سفارش شده است، مصرف بیشتر ماهی می تواند در جلوگیری از این بیماری منطقی باشد.»
ماهی منبع غنی از اسیدهای چرب اُمگا ۳ با زنجیره بلند، اسید ایکوزاپنتانوییک (EPA) و اسید دوکوزاهگزانوئیک (DHA) است که دارای خواص ضدالتهابی هستند.
در این مطالعه، داده های کودکان دهه ۹۰ انگلستان بررسی گردید. آنها ارتباط بین مصرف EPA و DHA حاصل از ماهی ها در ۷ سالگی با استفاده از پرسشنامه های مصرف غذا را با بروز موارد جدید آسم در ۱۴-۱۱ سالگی مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند.
محققان مشاهده نمودند مصرف اُمگا ۳ موجود در ماهی در کل گروه، با آسم ارتباط ندارد. اما بیشتر از نیمی از کودکان حامل یک نوع رایج در ژن اسید چرب دساتوراز (FADS) بودند که با میزان کمتری از اسیدهای چرب امگا ۳ با زنجیره بلند در خون مرتبط می باشد.
در این کودکان، مصرف بیشتر اسیدهای چرب اُمگا ۳ با کاهش ۵۰ درصدی خطر ابتلاء به بیماری آسم مرتبط بود.
محققان بر انجام تحقیقات بیشتر در این حوزه تاکید دارند.

منبع:

نظری بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.