مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت: روغن خوراکی سه کاره مورد تایید وزارت بهداشت نیست

یسکافه: مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اظهار داشت: سازمان ملی استاندارد هیچگونه تاییدیه ای به روغن مصرفی سه کاره نداده است و مورد تایید نیست.
به گزارش یسکافه به نقل از وبدا، زهرا عبداللهی، در مورد روغن سه کاره ای که تبلیغ می شد، اضافه کرد: کاربرد انواع روغن ها و چربی های خوراکی، عبارت است از پخت و پز، سالاد و سرخ کردن و برای انتخاب مناسب باید پروفایل یا ترکیبات هر روغن را بسته به نوع کاربرد آن در نظر گرفت.

وی افزود: برای روغن های خوراکی با کاربردهای مختلف، استانداردهای ملی جداگانه تدوین شده است هم اکنون استانداردی برای روغن خوراکی با سه کاربرد «پخت و پز، سالاد و سرخ کردنی» با عنوان روغن سه کاره وجود ندارد. برای روغن هایی که طبق استاندارد ملی کاربرد آنها برای پخت و پز و سالاد بوده، استفاده از عبارت هایی مانند سرخ کردن ملایم یا تفت دادن هم ممنوع می باشد. عبداللهی تصریح کرد: روغن سرخ کردنی با عنوان روغن سه کاره که در صدا و سیما تبلیغ شد، ضمن اینکه سازمان ملی استاندارد ایران هیچ گونه تاییدیه ای به «روغن مصرفی سه کاره» نداده است و این عبارت که سبب القا شبهه در کیفیت و مصرف برای مصرف کنندگان شده است به هیج وجه مورد تأیید نیست. مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت افزود: بر مبنای مکاتبات سازمان های نظارتی همچون سازمان ملی استاندارد ایران و سازمان غذا و دارو در خصوص عدم انطباق این روغن با ضوابط و استانداردهای این سازمان ها از پخش سراسری آن جلوگیری شده است.

وی تصریح کرد: انواع روغن های مایع همچون سویا، آفتابگردان، کانولا و مخلوط این روغن ها باید با نام روغن مایع مخلوط (مورد مصرف برای پخت و پز و سالاد)، روغن مخصوص خانوار (مورد مصرف برای پخت و پز) و روغن سرخ کردنی (مورد مصرف سرخ کردن) در برنامه های آموزشی از راه رسانه ها به جامعه معرفی شوند. عبداللهی افزود: روغن مایع به علت اینکه حاوی اسیدهای چرب غیر اشباع فراوان و فاقد کلسترول است به روغن جامد و نیمه جامد ارجحیت دارد به شرط اینکه از مصرف بیش از اندازه روغن و غذاهای چرب با آموزش استفاده صحیح و کاربردی از انواع روغن و چربی ها پرهیز شود. او در آخر با تکیه بر اینکه روغن مخصوص سرخ کردن برای مصارف دیگر نظیر پخت و پز، سالاد و روی برنج مناسب نمی باشد، اظهار داشت: اسیدهای چرب ضروری در روغن مخصوص سرخ کردن ناچیز است، در صورت در دسترس نبودن روغن مخصوص سرخ کردنی، روغن نیمه جامد مناسب تر از روغن های مایع جهت سرخ کردن است؛ چونکه حرارت دادن زیاد روغن ها سبب کدر شدن، قهوه ای شدن، دود کردن و سوختن آنها می گردد و تهدید کننده سلامت است.

منبع:

نظری بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.