ماجرای به کما رفتن جوان اراکی بعد از تزریق بوتاکس چه بود؟

به گزارش یسکافه مرکزی روز گذشته به کما رفتن یک جوان به علت تزریق بوتاکس در اراک خبر ساز شد.
این جوان ۲۸ ساله، برای تزریق خط اخم به یکی از پزشکان عمومی اراک رجوع می کند، اما متاسفانه چند ثانیه ای از تزریق در شقیقه بیمار نمی گذرد که اتفاقی می افتد.

شبنم انصاری خواهر این بیمار در گفت و گو با ایسنا، در این باره اظهار نمود: برادرم شنبه ۲۰ آذر ساعت ۱۳ در مطب یکی از پزشکان عمومی شهر اراک جهت تزریق بوتاکس حاضر شده است. تزریق خط اخم بدون مشکل انجام شده، اما بلافاصله بعد از تزریق در شقیقه گرفتار درد بسیار شدید شده و روی زمین افتاده و آغاز به تشنج کرده است.
انصاری اظهار نمود: با حضور اورژانس در محل، برادرم که تشنج بسیار شدیدی داشته به بیمارستان منتقل می شود.
وی با تکیه بر این که این جوان ۲۸ ساله به هیچ عنوان سابقه بیماری، مصرف دارو، مشروبات الکی و مواد مخدر را نداشته است، اضافه کرد: بیمار از نظر جسمانی کاملا سالم بوده ولی بعد از تزریق گرفتار تشنج شده و تا ساعت ۱۹ شنبه در واقع در کما بود و هیچ واکنشی نداشت ولی خوشبختانه همان شب بعد از چند ساعت قدری واکنش از خود نشان داد، هر چند که توان باز کردن چشمانش را نداشت.

انصاری درمورد تشخیص پزشکان اظهار نمود: با چندین پزشک صحبت شد و حدودا تمامی آنها اعلام نمودند که مواد استفاده شده برای تزریق دارای ناخالصی بوده است. در ابتدا تصور بر این بود که شاید تزریق در کانال عصبی انجام شده است که این امر بطور قطع از دست رفتن بینایی، حرکات و حتی مرگ را به دنبال داشت، اما ظاهرا مواد استاندارد و مرغوبی استفاده نشده است و بازگشت برادرم به زندگی در واقع یک معجزه بود.
وی با اشاره به اینکه برادرش عصر روز گذشته از بیمارستان مرخص شده ولی پزشکان تاکید کرده اند که متخصص قلب حتما باید او را ویزیت کند چونکه ضربان قلب نامنظم شده است و سلامت بیمار باید ۶ ماه در این خصوص چک شود، اضافه کرد: بطور قطع بابت این اتفاق به مراجع قضایی شکایت خواهیم کرد.
به گزارش یسکافه به نقل از ایسنا، این که یک پزشک عمومی، وارد حوزه های تخصصی شود بطور قطع می تواند عواقب خاص خویش را به همراه داشته باشد و اتفاق رخ داده برای این جوان ۲۸ ساله اراکی هم مصداق ورود افراد غیرمتخصص به حوزه های تخصصی است هرچند که ظاهرا منع قانونی در این راستا وجود ندارد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اراک در مورد اتفاق رخ داده به ایسنا اظهار داشت: تا امروز هیچ مصوبه قانونی جهت منع ورود پزشک عمومی به عرصه تزریق ژل و بوتاکس دیده نشده است و تنها کمیسیون تأمین صلاحیت های بالینی هم مصوب کرده است که پزشک عمومی دوره دیده می تواند به این عرصه ورود کند.
دکتر بهمن صادقی خاطرنشان کرد: معاونت درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درحال بررسی است و تابحال ورود پزشک عمومی به این عرصه را رد نکرده است. بر همین مبنا در صورتیکه شخص پزشک عمومی تزریق را انجام دهد منعی وجود ندارد. هرچند که این مساله از جانب وزارت خانه مسکوت و بلاتکلیف باقی مانده است و حتی اگر دانشگاه برخورد کند و پزشک خاطی را به مراجع قضایی ارجاع دهد با آرایی برائت می گیرند.
وی خاطرنشان کرد: البته اگر تزریق توسط شخص پزشک انجام نگیرد دانشگاه توان مداخله و جلوگیری را دارد و حتی در صورت انجام این تزریق در آرایشگاه ها امکان پلمب آرایشگاه وجود دارد.
دکتر صادقی افزود: در صورتیکه تزریق ژل حادثه و اتفاقی برای بیمار به همراه داشته باشد، بیمار می تواند به نظام پزشکی اعلام شکایت کند و در صورت بروز قصور، بطور قطع برخورد قانونی صورت می گیرد.
به گزارش یسکافه به نقل از ایسنا، بطور قطع بخشی از عواقب این ماجرا به این بیمار برمی گردد، چونکه برای پرداخت مبلغی کمتر به فرد غیر متخصص مراجعه نموده است، اما مسلما بخش عمده ای از مسئولیت به پزشک باز می گردد که باوجود اطمینان دهی به رجوع کنندگان خود، از مواد و برندهای بی کیفیت بهره برده است.
تزریق ژل و بوتاکس که این روزها بازار داغی هم دارد باید به افراد متخصص سپرده شود و در کنار آن هم باید بهترین مواد مورد استفاده قرار گیرد و با خاطیان در این عرصه برخورد جدی صورت گیرد چونکه مستقیما با جان و سلامت مردم سر و کار دارد.

نظری بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.