متخصص تغذیه و رژیم درمانی عنوان کرد؛ مگس میوه و مورچه عسل چقدر خطرآفرین است

به گزارش یسکافه متخصص تغذیه و رژیم درمانی، درباره خوردن تصادفی مگس های ریز اطراف میوه، مورچه های داخل ظرف عسل و ارتباط باقالا با ابتلاء و یا درمان کم خونی، توضیحاتی عرضه داد.
به گزارش یسکافه به نقل از مهر، گلبن سهراب، ضمن اشاره به این که امکان دارد در فصل تابستان و به علت قرار گرفتن میوه ها در معرض هوای آزاد و یا در اطراف سطل زباله پشه هایی ریزی مشاهده شود، اظهار نمود: اندازه این پشه ها دو تا سه میلی متر است و از مگس های خانگی هم کوچک تر هستند، به این مگس ها اصطلاحاً مگس های میوه گفته می شود. وی ادامه داد: منبع اصلی این مگس ها غالباً تخم های مگس میوه هستند که در میوه فروشی ها توسط مگس میوه بالغ روی میوه های کاملاً رسیده گذاشته می شوند. عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اینکه تا وقتی که میوه از یخچال خارج نشده یا بوی تخمیر و ترشیدگی از آن استشمام نشود این مگس ها از تخم خارج نمی شوند، اظهار داشت: به ندرت پیش می آید که مگس میوه بالغ از راه شکاف پنجره و یا فاضلاب جذب بوی میوه های درحال فساد شود که با رعایت بهداشت هیچگاه شاهد این مورد نخواهیم بود. سهراب با تکیه بر این که خوردن تصادفی تخم مگس ها از راه میوه ها مشکلی برای سلامت به وجود نمی آورد، سفارش کرد: این میوه ها حتی اگر یکبار شسته شده باشند، پس از مشاهده این مگس های ریز، میوه را پیش از مصرف باردیگر بشویید. وی در پاسخ به این سؤال که آیا میتوان آبغوره را در بطری های پلاستیکی نگهداری کرد یا خیر، توضیح داد: آبغوره بیشتر بعنوان چاشنی سالاد استفاده می شود و به علت این که حاوی اسیدهایی مثل تارتاریک، مالیک، فرمیک، سوکسینیک و اگزالیک است خاصیت اسیدی دارد ازاین رو این مواد می تواند سبب آزاد شدن مواد مضر از ظرف پلاستیکی به داخل آن شود. عضو هیئت علمی دانشگاه افزود: در میان انواع ظروف پلاستیکی فقط پلاستیک های polypropylene یا pp با مواد اسیدی وارد واکنش نمی شوند ولی سایر پلاستیک ها مثل بطری آب و نوشابه برای نگهداری آب لیموو و آبغوره مناسب نیستند. سهراب سفارش کرد: بهترین ظروف برای نگهداری آبغوره، ظرف های شیشه ای هستند. متخصص تغذیه و رژیم درمانی اخطار داد: درصورتیکه آبغوره کپک زد حتما آنرا دور بریزید چون که کپک های مضر با جوشاندن، صاف کردن و یا اضافه کردن نمک از بین نمی رود. ایشان در ادامه در پاسخ به این سؤال که آیا مورچه های اطراف و یا داخل ظرف عسل خطرناک هستند یا خیر، اظهار داشت: به این مورچه ها اصطلاحاً مورچه های شکر گفته می شود و تا به امروز هیچ گزارشی در خصوص این که فردی با این مورچه ها بیمار شده عرضه نشده است. سهراب با اشاره به اینکه احتمال این که درصد کمی از مورچه های شکر امکان دارد حامل باکتری یا قارچ باشند وجود دارد، تصریح کرد: کمتر از یک درصد مردم دنیا نسبت به مورچه های شکر آلرژی دارند ازاین رو با این وجود که خوردن تصادفی این مورچه ها مشکلی برای سلامت ایجاد نمی کند ولی بهتر است بخش عسلی که مورچه را داخل آن مشاهده کرده اید دور بریزید و باقی را با خیال آسوده مصرف کنید. ایشان در ادامه درباره این مورد که آیا استفاده از باقالا می تواند فرد را به کم خونی مبتلا کند هم اظهار نمود: باقالا یکی از انواع حبوبات مفید و حاوی ریزمغذی های مفید و خونساز است. سهراب با تکیه بر این که مصرف باقالا در افراد سالم در پیشگیری و درمان کم خونی بسیار مؤثر است، اظهار داشت: مصرف باقالا برای افرادی که به صورت ژنتیکی گرفتار نقص آنزیم گلوکز شش فسفات روژناز یا به عبارت دیگر مبتلا به فاویسم هستند می تواند خطرناک باشد و حتی منجر به شوک شود. متخصص تغذیه و رژیم درمانی در ادامه خاطرنشان کرد: استفاده از باقالا برای افراد سالم مشکلی ایجاد نمی کند و برای پیشگیری و درمان کم خونی مؤثر است. خبرگزاری مهر را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

منبع:

نظری بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.