عضو هیات علمی دانشکده تغذیه؛ نمک های رنگی سرطانزا هستند

به گزارش یسکافه، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با اشاره به اینکه نمک های صورتی، دریا و یا سنگ نمک سرشار از ناخالصی است، اظهار داشت: این نمک ها خطر مبتلا شدن به سرطان را می افزایند.
به گزارش یسکافه به نقل از مهر، غزاله اسلامیان، ضمن اشاره به این که نمک های دیگری به غیر از نمک ید دار تصفیه شده در بازار وجود دارد، اظهار نمود: نمک هایی با فرم ها و نامهای مختلف مثل سنگ نمک، نمک صورتی و آبی و یا نمک دریا همچون آنها است که با اهداف تجاری به فروش می رسد. وی ضمن اشاره به این که هر نوع نمکی که در طبیعت وجود دارد، در شرایط عادی با ناخالصی همراه می باشد تصریح کرد: بسته به این که نمک از چه منطقه ای برداشت می شود، ناخالصی ها و طبیعتاً رنگ آن هم متفاوت می باشد. اسلامیان با اشاره به اینکه نمک زمانی که به کارخانه می رسد، ناخالصی های آن از بین می رود، بلوری شکل شده و به آن ید اضافه می شود، اظهار داشت: نمک کریستاله و یددار سالم ترین نمکی است که متخصصان استفاده از آنرا سفارش می کنند. وی با اشاره به اینکه نمک های صورتی، دریا و یا سنگ نمک در واقع سنگ نمکی است که از دل طبیعت استخراج شده و سرشار از ناخالصی است، تصریح کرد: این نمک ها خطر ابتلاء به انواع سرطان ها همچون سرطان کبد و مثانه را بالا می برد. عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تکیه بر اینکه استفاده طولانی مدت از نمک های تصفیه نشده خطر ابتلاء به انواع بیماری ها را هم بالا می برد اخطار داد: مطالعات انجام شده نشان دهنده اینست که استفاده از این نمک ها التهاب اور و امکان رسوب کردن آن در عروق و کبد بسیار زیاد است. وی با اشاره به اینکه علاوه بر ناخالصی های نمک های رنگی، استفاده از این نمک ها مشکلات دیگری هم به دنبال دارد تصریح کرد: نمک های تصفیه نشده در مقایسه با نمک یددار کریستاله شوری کمتری دارند به صورت مثال یک قاشق نمک تصفیه شده شورتر از یک قاشق نمک تصفیه نشده یا سنگ نمک است ازاین رو زمانی که از این نوع نمک ها استفاده می کنید برای مزه دار کردن غذا از مقدار بیشتری نمک استفاده می کنید، در نتیجه هم نمک بیشتری مصرف می کنید و هم ناخالصی بیشتری همراه با این نمک ها وارد بدنتان می شود. اسلامیان با بیان اینکه نمک های تصفیه نشده مجوز مصرف از جانب سازمان غذا و دارو ندارند، افزود: تبلیغاتی که در جهت مفید بودن این نمک ها برای سلامت می شود، دقیقا برعکس است. در این تبلیغات ادعا می شود این نمک ها برای سلامت مفید می باشد و همین ادعاهای بی پایه و اساس افراد را ترغیب به استفاده بیشتر از نمک می کند در حالیکه مهم ترین مسئله در رابطه با هر نوع نمکی مضر بودن آن است و باید تا جای ممکن مصرف نمک را به حداقل برسانیم. وی با تکیه بر اینکه مقدار مجاز مصرف نمک، پنج گرم معادل یک قاشق چایخوری در روز است تصریح کرد: یک فرد سالم بزرگسال بیشتر از این مقدار مجاز به استفاده از نمک در روز نیست. عضوهیئت علمی دانشکده تغذیه و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در ادامه نسبت به نمک پنهان موجود درمواد غذایی اخطار داد و اضافه کرد: رب گوجه فرنگی، انواع کنسروها، بیسکویت ها، کیک ها و سایر فرآورده‏ ها دارای مقادیر قابل توجهی نمک اند که باید در زمان استفاده از آن به اطلاعات تغذیه ای آن توجه گردد.

منبع:

نظری بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.