کارشناس تغذیه عنوان کرد؛ نکات طلایی در تغذیه بیماران دیابتی

به گزارش یسکافه، رئیس گروه تغذیه و دارویی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، به تبیین نکات مهم تغذیه بیماران دیابتی پرداخت.

به گزارش یسکافه به نقل از مهر، فرشته فزونی اظهار داشت: مصرف غذاهای چرب و سرخ کرده را کاهش دهید. از مصرف غذاهای غنی از چربی های اشباع و ترانس نظیر فست فودها، روغن های نباتی جامد و نیمه جامد، روغن های حیوانی، غذاهای سرخ شده، لبنیات پرچرب اجتناب کنید.
وی اضافه کرد: بیشتر از منابع غذایی حاوی امگا ۳ (مانند انواع ماهی ها) و اسید چرب غیر اشباع (مثل روغن زیتون) یا سایر انواع روغن های مایع (آفتابگردان، کنجد) به مقدار مناسب و طبق رژیم غذایی تنظیم شده استفاده کنید.
فزونی اظهار داشت: استفاده متعادل از امگا ۳ و اسیدهای چرب غیر اشباع باعث پاسخ دهی بهتر گیرنده های سلول به انسولین می شود.
وی اضافه کرد: دریافت پروتئین های حاوی چربی های اشباع مانند لبنیات پرچرب و گوشت قرمز باید در رژیم غذایی افراد دیابتی باید محدود شود.
فزونی اظهار داشت: بهتر است از کربوهیدرات هایی که شاخص گلایسمیک پایین تری دارند استفاده گردد.
وی تصریح کرد: حتما غذا را در حجم کم و به دفعات بیشتر (۵ وعده در روز) میل کنید و در هیچ وعده ای بیش از اندازه غذا نخورید.
فزونی با عنوان این مطلب که مصرف نمک روزانه را کاهش دهید و حتما از نمک یددار تصفیه شده به مقدار کم استفاده کنید، اظهار داشت: پس از وعده های غذایی کمی پیاده روی کنید.
وی افزود: به صورت مرتب قند خون را کنترل کنید و برای داشتن وزن مناسب و سالم بودن به اندازه غذا بخورید و فعالیت بدنی روزانه (۴۵-۳۰ دقیقه پیاده روی) طبق نظر پزشک معالج داشته باشید.
فزونی اظهار داشت: تلاش کنید ساعات صرف غذا حتی المقدور منظم باشد تا از نوسان قند خون جلوگیری شود. همچنین، غذا را به آرامی و در محیطی با آرامش میل کنید.
وی اضافه کرد: هر روز ۲ تا ۴ واحد میوه و ۳ تا ۵ واحد از گروه سبزی ها استفاده کنید.
فزونی اظهار داشت: مصرف منابع غذایی حاوی روی، ویتامین C (مرکبات و سبزی های تازه) و ویتامین A (زردآلو، هلو، گوجه فرنگی، و هویج) در رژیم غذایی خود بگنجانید. به نشانگرهای رنگی تغذیه ای محصولات غذایی توجه کنید و محصولاتی که قند، نمک و روغن کمتری دارد انتخاب کنید.
وی اضافه کرد: مصرف نان های سفید و برنج را کاهش داده و نان های سبوس دار، برنج قهوه ای، ماکارونی سبوس دار، جو و گندم کامل (پوست نگرفته) مصرف کنید. به قول فزونی، روزانه از انواع حبوبات در وعده های غذایی استفاده کنید و ۲ تا ۳ واحد لبنیات کم چرب خصوصاً از نوع پرو بیوتیک مصرف کنید. وی افزود: چای یا دمنوش خویش را با یک عدد توت یا کشمش یا یک عدد خرمای کوچک میل کنید و به اندازه کافی آب بنوشید. فزونی اظهار داشت: در صورتیکه گرفتار اضافه وزن یا چاقی هستید برای کاهش وزن تحت نظر کارشناس تغذیه اقدام کنید. او در آخر اضافه کرد: عرضه خدمات مشاوره تغذیه همچون تنظیم برنامه غذایی در مراکز خدمات جامع سلامت مجانی است و افراد می توانند برای انجام مراقبت های تغذیه ای به مراکز خدمات جامع سلامت رجوع کنند. خبرگزاری مهر را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

منبع:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.