محققان می گویند؛ غذاهای سرخ شده ریسک افسردگی و اضطراب را می افزایند

یسکافه: تحقیقات جدید نشان میدهد که خوردن غذاهای سرخ شده می تواند خطر افسردگی و اضطراب را افزایش دهد.

به گزارش یسکافه به نقل از مهر به نقل از هلث لاین، یک مطالعه جدید به ارتباط بین مصرف مکرر غذاهای سرخ شده و موارد بیشتر اضطراب و افسردگی پی برده است.
این مطالعه به این نتیجه رسید که مصرف منظم غذاهای سرخ شده، خصوصاً سیب زمینی سرخ شده، به ترتیب ۱۲% و ۷% خطر ابتلاء به اضطراب و افسردگی را بیشتر می کند.
کارشناسان می گویند این ارتباط به دلیلهای مختلفی همچون اختلال در روده، افزایش التهاب و اختلال در متابولیسم لیپید (چربی) است.
تحقیقات جدید نشان میدهد که آنچه می خوریم ممکنست نه فقط از نظر جسمی بلکه از نظر روحی نیز بر ما تأثیر بگذارد. بطور خاص، مطالعه جدید پژوهشگران دانشکده پزشکی سنت لوئیس در واشنگتن نشان میدهد که رژیم غذایی سرشار از مصرف غذاهای سرخ شده، خصوصاً سیب زمینی سرخ شده، با افزایش موارد اضطراب و افسردگی مرتبط می باشد.
محققان به این نتیجه رسیدند که مصرف مکرر غذای سرخ شده به سبب وجود یک آلاینده در غذاهای سرخ شده به نام آکریل آمید، به شدت با خطر بیشتر اضطراب و افسردگی مرتبط می باشد.
مشخص شده است که این آلاینده موجب التهاب عصبی و اختلال در متابولیسم لیپید می شود که می تواند بر سلامت روان تأثیر بگذارد.
از نظر پژوهشگران، این فرضیه وجود دارد که التهاب ممکنست ترشح دوپامین را کم کند و همین طور مناطقی از مغز را که با پاداش مرتبط هستند را کم رنگ کند.
علاوه بر این، غذاهای سرخ شده به طور معمول فاقد فیبر، فیتونوترینت ها و چربی های سالم هستند که تأثیر مثبتی بر سلامت مغز دارند. به نوبه خود، این روند می تواند بر روده هم تأثیر بگذارد.
به گفته محققان: «فقدان این ترکیبات می تواند موجب اختلال در نحوه ارتباط روده و مغز با یکدیگر شود. بیش از ۹۰ تا ۹۵ درصد سروتونین ما در روده ایجاد می شود و بدین سبب فرض بر این است که عدم تعادل در میکروبیوم های روده بر تولید این انتقال دهنده های عصبی تأثیر می گذارد که به نوبه خود بر خلق و خوی ما تأثیر منفی می گذارد.»

منبع:

نظری بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.