معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی؛ چه کسانی در معرض مبتلا شدن به تب کنگو هستند

به گزارش یسکافه، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، افزایش آگاهی عمومی درمورد روش های انتقال بیماری تب کریمه کنگو را مهم ترین راهکار در جلوگیری از مبتلا شدن به این بیماری عنوان نمود.
به گزارش یسکافه به نقل از مهر، محمدرضا سهرابی تب خونریزی دهنده کریمه کنگو را یکی از بیماری های ویروسی قابل انتقال از حیوان به انسان عنوان نمود. وی ضمن اشاره به این که هر سال برخی از موارد ابتلاء به این بیماری در کشور گزارش می شود اظهار داشت: این بیماری در تمام فصول سال امکان دارد مشاهده شود، اما در فصل بهار و تابستان شایع تر است. سهرابی در مورد روش های انتقال این بیماری اظهار داشت: یکی از طریق های انتقال بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو تماس با خون و ترشحات و لاشه دام آلوده در هنگام ذبح یا دوره زمانی کوتاهی بعد از ذبح است. وی، این بیماری را اغلب در رابطه با شغل افراد دانست و اضافه کرد: ذبح کنندگان، قصابان، کارگران کشتارگاه ها، دامداران، چوپانان، دامپزشکان و زنان خانه دار به دنبال تماس با دام تازه ذبح شده یا گوشت آلوده در معرض خطر ابتلاء به این بیماری هستند. سهرابی با اشاره به اینکه در خیلی از نقاط کشور و بخصوص در روستاها مردم کماکان مبادرت به خرید دام زنده از محل های غیر مجاز می کنند، اظهار داشت: با عنایت به این که متأسفانه این دام ها به صورت سنتی ذبح می شوند، افراد در معرض خطر ابتلاء به بیماری تب کریمه کنگو قرار می گیرند. معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از دیگر راه های انتقال بیماری به گزش انسان توسط کنه هایی اشاره نمود که بر روی بدن دام های آلوده به ویروس زندگی می کنند. به نقل از ایشان، کنه ها ضمن خونخواری و تغذیه از خون دام های آلوده به ویروس آلوده می شوند و هنگام خونخواری این کنه های آلوده از انسان، عامل بیماری وارد خون فرد شده و به بیماری مبتلا می شود. سهرابی خاطرنشان کرد: احتمال خطر انتقال بیماری از راه تماس غیرایمن با خون و ترشحات بیماران مبتلا به تب کریمه کنگو به کادر بهداشتی درمانی بسیار زیاد است. ازاین رو سفارش می شود کادر بهداشتی درمانی در رویارویی با بیمار مشکوک به تب کریمه کنگو احتیاطات ایمنی را به دقت رعایت نمایند. معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، از علائم اولیه بیماری به بروز ناگهانی تب، سردرد شدید، لرز و درد عضلانی اشاره نمود که معمولا بین ۳ تا ۱۳ روز بعد از تماس با ویروس (بسته به راه انتقال بیماری) در فرد ظاهر می شود. سپس علایم بیماری به سمت وخامت رفته و خونریزی در نقاط مختلف بدن بروز می کند. به نقل از ایشان، ویروس در دام هایی نظیر گاو، گوسفند و بز می تواند سبب بیماری شود اما علامت خاصی در آنها ندارد. ازاین رو از ظاهر دام نمی توان به وجود بیماری در حیوان پی برد. سهرابی ضمن اشاره به اجرای مستمر برنامه مراقبت بیماری تب کریمه کنگو در دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور اظهار داشت: تمام کارکنان بهداشتی و درمانی با شناسایی موارد مشکوک بیماری اقدامات لازم در این خصوص را انجام می دهند، ازاین رو جای هیچ گونه نگرانی در این خصوص وجود ندارد. توصیه های مهم برای جلوگیری از ابتلاء به بیماری – گوشت مصرفی مورد نیاز خانوار از مراکز مجاز تهیه شود و حتما مهر تأیید سازمان دامپزشکی داشته باشد. – از تماس مستقیم دست با گوشت تازه ذبح شده پرهیز شود و در هنگام خرد کردن گوشت از دستکش استفاده گردد. – گوشت تازه ذبح شده حداقل به مدت ۲۴ ساعت در دمای یخچال نگهداری شود تا اگر به ویروس آلوده است، پاک شود. – انجماد گوشت فورا بعد از ذبح ویروس را از بین نمی برد ازاین رو از منجمد کردن گوشت فورا بعد از ذبح خودداری شود. – از خوردن گوشت، دل و جگر خام و نیم پز دام تازه ذبح شده خودداری شود. – در مسافرت به مناطق روستایی از نزدیک شدن به دام ها خودداری شود. – از جدا کردن کنه ها از روی پوست دام ها با دست اجتناب شود.

نظری بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.