متخصص تغذیه عنوان کرد؛ نقش تغذیه در سلامت پوست و مو

به گزارش یسکافه، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در مورد نقش تغذیه در سلامت پوست و مو، توضیحاتی داد.
به گزارش یسکافه به نقل از مهر، رضا همایونفر، در برنامه ضربان شبکه سلامت سیما، اظهار داشت: برخلاف تصور عامه، تاثیر تغذیه سالم بر سلامت پوست و مو بسیار مهم تر از اثرات محصولات آرایشی و بهداشتی بر این اعضاست چونکه کیفیت خونی که به این اندام ها می رسد، تعیین کننده سلامت این دو عضو است. همینطور تغذیه مناسب می تواند سرعت ریزش مو را در افرادی که به صورت ژنتیکی مبتلا به ریزش مو هستند، بکاهد و در افرادی که استعداد ژنتیکی ریزش مو را ندارند، متوقف نماید. این متخصص تغذیه اضافه کرد: پوست و مو پس از گلبول های قرمز خون سریع ترین سرعت تکثیر را در میان قسمت های مختلف بدن دارا هستند و تغذیه مهم ترین عامل مؤثر بر روی سرعت رشد این دو عضو به حساب می آید. وی در پاسخ به این سؤال که آیا برای داشتن پوست و موی سالم احتیاج به مصرف مکمل هاست؟، اظهار داشت: مصرف کافی و مناسب از مواد غذایی چون: گوشت، مرغ، سویا، میوه ها و سبزیجات برای تضمین سلامت پوست و مو کافی است و نیازی به استفاده خودسرانه از مکمل ها و ویتامین های موجود در بازار نیست. این متخصص تغذیه توضیح داد: نیمی از هر وعده غذایی باید متشکل از: سبزیجات، یک چهارم غلات و لبنیات و یک چهارم از انواع گوشت ها باشد. همینطور بهتر است مصرف محصولات بسیار شیرین مانند: انواع مربا و یا نوشابه را محدود نماییم. وی از شربت زرشک و زغال اخته بعنوان جایگزینی سالم در فصل گرم تابستان نام برد و خاطرنشان کرد: میوه و سبزیجات قرمز رنگ حاوی مقادیر بالاتری از آنتی اکسیدان ها هستند. این استاد دانشگاه اظهار داشت: قسمت عمده ای از ساختمان پوست و مو از کراتین و پروتئین های مختلف ساخته شده است، بنابراین مصرف به اندازه کافی از پروتئین های گیاهی و حیوانی برای حفظ سلامت پوست و مو از اهمیت بالایی برخوردار می باشد. وی افزود: با عنایت به این که تکثیر سلول های پوست و مو از اولویت های اول بدن محسوب نمی گردد، تغذیه نامناسب و ناکافی به سادگی سبب می شود بدن منابع غذایی خویش را صرف پشتیبانی از سیستم های حیاتی خود کرده و پوست و مو را از مواد لازم برای رشد خود محروم کند (بخصوص زمانیکه قند کافی در بدن نباشد) به همین دلیل: رژیم های غذایی که قند و نشاسته را از بشقاب فرد حذف می کند، رژیم استاندارد و علمی محسوب نمی شوند. همایونفر اظهار داشت: اسیدهای چرب امگا ۳ نقش انکار ناپذیری در حفظ سلامت پوست دارند و مردم مناطقی که مقدار بسیار زیادی ماهی مصرف می کنند تقریبا هیچگاه به آکنه مبتلا نمی شوند. یکی از بهترین منابع اسیدهای چرب امگا ۳، روغن کانولا است همینطور انواع آبزیان و مغز گردو از منابع غنی امگا ۳ محسوب می شوند.

منبع:

نظری بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.