محققان می گویند؛ غذاهای ناسالم خطر سرطان روده بزرگ را می افزایند

به گزارش یسکافه، غذاهای ناسالم به اندازه الکل، ورزش نکردن و چاقی خطر مبتلا شدن به سرطان روده بزرگ را در افراد بالا می برد.

به گزارش خبرنگار مه ر به نقل از مدیسن نت، بگفته پژوهشگران، دو دهه است که سرطان روده بزرگ و رکتوم در افراد زیر ۵۰ سال بالا رفته است، به این معنا که خیلی از آنها پیش از انجام غربالگری کولونوسکوپی به سرطان مبتلا می شوند.
دکتر «متیو کالادی»، رئیس بخش جراحی کولورکتال مرکز جامع سرطان دانشگاه ایالتی اوهایو، در این زمینه می گوید: «ما می دانیم که غربالگری کولونوسکوپی با تشخیص بیماری در مراحل اولیه و اغلب پیش سرطانی، جان انسان ها را نجات می دهد، اما هم اکنون برای افراد در معرض خطر نسبی این بیماری، پیش از ۴۵ سالگی این غربالگری سفارش نمی شود.»
این مساله عادات سبک زندگی پیشگیرانه را برای بزرگسالان جوان بسیار مهم می کند.
کالادی اظهار داشت: «برای مردم مهمست که درک کنند که عوامل زیادی در خطر مبتلا شدن به سرطان کولورکتال نقش دارند، و هیچگاه برای ایجاد تغییرات برای مساعدت با کاهش خطر در جایی که توانایی انجام این کار را دارید دیر نیست.»
کالادی سفارش می کند که افراد رژیم غذایی حاوی فیبر، مقادیر کم چربی و گوشت قرمز، با چهار تا شش وعده میوه و سبزیجات در روز مصرف کنند.
کالادی اظهار داشت: «این تغییرات نه فقط بر خطر مبتلا شدن به سرطان تاثیر می گذارد، بلکه احیانا سلامت شما را به صورت کلی بهبود می بخشد».
وی اضافه کرد: «چاقی شما را در معرض خطر بیشتر مبتلا شدن به سرطان کولورکتال قرار می دهد، بدین سبب انجام برخی اقدامات ساده اما مهم- مانند یک رژیم غذایی سالم و ورزش منظم و متوسط- به سلامت کلی کمک می نماید.»
کالادی همینطور سفارش کرد که افراد بدون در نظر گرفتن سن، فوراً علایم را بررسی نمایند. علایم می تواند شامل خونریزی مقعدی، تغییرات ناگهانی در عادات روده، کاهش وزن غیرقابل توضیح و درد شکمی باشد.
به گفته پژوهشگران، سرطان در مراحل اولیه بسیار قابل درمان است و اغلب کاملا درمان می شود. شانس درمان با بیماری پیشرفته کاهش پیدا می کند.

منبع:

نظری بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.