گزارش محققان استرالیایی؛ ترکیب کلم بروکلی در پیش گیری از سکته مغزی موثر است

یسکافه: یسکافه: مطالعات نشان می دهد که یک ترکیب بدست آمده از بروکلی می تواند برای مساعدت با درمان سکته مغزی استفاده گردد.

به گزارش یسکافه به نقل از مهر به نقل از مدیکال نیوز، پژوهشگران مؤسسه تحقیقات قلب در استرالیا دریافته اند که یک ماده شیمیایی طبیعی موجود در بروکلی ممکنست به پیشگیری و درمان سکته مغزی کمک نماید.
هر ساله حدود ۱۵ میلیون نفر در سرتاسر جهان گرفتار سکته مغزی می شوند که زمانی رخ می دهد که خون و اکسیژن قادر به رسیدن به مغز نیستند.
بسته به نوع سکته مغزی، درمان اصلی با بهره گیری از داروهایی برای از بین بردن لخته های خون است که از جریان خون به مغز یا از نشت خون به مغز جلوگیری می کند.
دانشمندان تخمین می زنند که تنها حدود ۱۰ درصد از بازماندگان سکته مغزی بهبودی کامل پیدا می کنند.
اکنون پژوهشگران مؤسسه تحقیقات قلب در نیو ساوت ولز استرالیا، دریافتند که یک ماده شیمیایی طبیعی موجود در بروکلی ممکنست به پیشگیری و درمان سکته مغزی کمک نماید.
مطالعات گذشته نشان میدهد که سکته مغزی هم اکنون دومین علت مرگ و میر در جهان و علت اصلی ناتوانی در سرتاسر جهان است.
دکتر «ژیو لیو»، محقق ارشد، اظهار داشت: «حدود ۸۵ درصد از این موارد به سبب انسداد یک لخته خون در شریان منتهی به مغز است که مغز را از مواد مغذی ضروری محروم می کند.»
دکتر لیو افزود: «علیرغم اهمیت، تنها یک عامل درمانی به نام فعال کننده پلاسمینوژن بافتی (tPA) وجود دارد که برای حل این لخته ها تأیید شده است، اما اثربخشی آن کمتر از حد مطلوب است و میزان موفقیت آن زیر ۲۰ درصد است.»
وی اظهار داشت: «بنابراین، نیاز ضروری دراین زمینه برای بهبود اثربخشی tPA و شناسایی گزینه های درمانی بیشتر برای بیماران سکته مغزی وجود دارد.»
دکتر لیو توضیح داد: «کلم بروکلی و دیگر سبزیجات چلیپایی تکامل یافته اند تا دسته منحصر به فردی از محصولات طبیعی به نام ایزوتیوسیانات ها را تولید کنند که به سبب خواص پیشگیری کننده از شیمی درمانی و محافظت کننده عصبی شهرت دارند.»
او اظهار داشت: «این مسئله کنجکاوی ما را برانگیخت که آیا این گیاه طبیعی می تواند به یک مسئله مبرم در درمان سکته مغزی رسیدگی کنند، یعنی یافتن یک رقیق کننده خون ایمن تر و مؤثرتر برای هم افزایی با tPA».
مطالعات قبلی نشان داده اند که مصرف بیشتر سبزیجات چلیپایی ممکنست به جلوگیری از تصلب شرایین یا گرفتگی عروق کمک نماید، که یک عامل خطر اصلی برای سکته مغزی و حمله قلبی است. همین طور مصرف بیشتر سبزیجات چلیپایی با کاهش خطر بیماری قلبی عروقی مرتبط هستند.
دکتر لیو اظهار داشت که کشف سولفورافان، مولکولی از جوانه های کلم بروکلی، نوآورانه است.
وی اضافه کرد: «این ماده بطور منحصر به فردی از تجمع پلاکت ها در وضعیت پاتولوژیک بدون ایجاد خونریزی قابل توجه در مدلهای بالینی جلوگیری می کند، اثربخشی tPA را سه برابر می کند و تشکیل لخته بد را که منجر به سکته می شود کُند می کند.»
در پایان این مطالعه، دانشمندان دریافتند افزودن ترکیب مشتق شده از بروکلی به tPA، میزان موفقیت دارو را به ۶۰ درصد رساند.

منبع:

نظری بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.