مطالعات نشان می دهد؛ چاقی و رژیم غذایی پرچرب پیری مغز را تسریع می کند

به گزارش یسکافه، مطالعات نشان می دهد که چاقی امکان دارد در تسریع پیری مغز نقش داشته باشد.

به گزارش یسکافه به نقل از مهر به نقل از مدیکال نیوز، چاقی خطر ابتلاء به مشکلات سلامت مانند بیماری قلبی، سکته مغزی، دیابت نوع ۲، آرتریت و چندین نوع سرطان را زیاد می کند.
تحقیقات جدید نشان داده است که امکان دارد پیری مغز را هم تسریع کند.
محققان دریافتند که چاقی و رژیم غذایی پرچرب به رگ های خونی در مغز موش ها صدمه رسانده و اکسیژن رسانی به سلول های مغز را کاهش داده و منجر به زوال شناختی می شود.
چاقی یک نگرانی رو به رشد بهداشت عمومی در سراسر دنیا است. طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت، در سال ۲۰۲۲، ۱۶ درصد از مردم در سراسر دنیا به چاقی مبتلا بودند.
این وضعیت یک نگرانی فزاینده در جوانان است. این سازمان گزارش می دهد که ۱۶۰ میلیون کودک و نوجوان در سراسر دنیا در سال ۲۰۲۲ با چاقی زندگی می کردند.
خطر ابتلاء به مشکلات سلامتی در فردی که اضافه وزن دارد بیشتر است و هر چه فرد اضافه وزن بیشتری داشته باشد این خطرات بیشتر می شود. چاقی خطر ابتلاء به خیلی از بیماری ها را زیاد می کند، از جمله:
• بیماری قلبی عروقی (عمدتاً بیماری قلبی و سکته مغزی)
• دیابت نوع ۲
• اختلالات اسکلتی عضلانی مانند استئوآرتریت
• بعضی از سرطان ها (آندومتر، سینه و روده بزرگ)
دکتر «شارون نگری»، نویسنده ارشد این مطالعه و عضو فوق دکتری در قسمت جراحی مغز و اعصاب در مرکز علوم بهداشتی دانشگاه اوکلاهاما، اظهار داشت: «چاقی ناشی از رژیم غذایی سبب ایجاد طیف وسیعی از پاسخ های التهابی سیستمیک می شود که می تواند اثرات گسترده ای روی بدن همچون عروق مغزی داشته باشد. یکی از علل اصلی که چاقی امکان دارد سبب پیری در عروق مغز شود، به علت حالت التهابی مزمنی است که بوجود می آورد.»
مطالعات نشان داده است که چاقی با کاهش عملکرد مغز مرتبط می باشد. مکانیسم دقیق آن مشخص نمی باشد، اما التهاب – که یک اثر شناخته شده چاقی است – امکان دارد بر عملکرد شناختی تاثیر بگذارد.
دکتر نگری توضیح داد: «بافت چربی در افراد چاق، مولکول های فعال زیستی مختلفی همچون سیتوکین های پیش التهابی ترشح می کند که می توانند در جریان خون در گردش باشند و بر اندام های دوردست همچون مغز تاثیر بگذارند».
او اضافه کرد: «این سیگنال های التهابی می توانند به پیر شدن سلول های عروقی منجر شوند، رشد پیری در مغز را تسهیل کنند، ازاین رو توانایی عروق برای تنظیم جریان خون و پاسخ به فعالیتهای عصبی را مختل می کنند.»
نگری اظهار داشت: «کاهش وزن و حفظ وزن سالم می تواند التهاب و استرس اکسیداتیو را کم کند، که هر دو در صدمه عروق مغزی و زوال شناختی دخیل هستند. علاوه بر این، وزن سالم از سلامت جسمانی خوب پشتیبانی می کند که ارتباط نزدیکی با سلامت مغز دارد.»

منبع:

نظری بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.