سفارش های طب سنتی برای شب یلدا

به گزارش یسکافه یک متخصص طب سنتی با تاکید بر پرهیز از حجیم خوری در شب یلدا، اظهار داشت: مصرف انار، آجیل بی نمک، شلغم و دمنوش ها سفارش می شود.
علیرضا یارقلی در گفتگو با خبرنگار مهر، در مورد سفارش های طب سنتی در مورد تغذیه شب یلدا، اضافه کرد: نکته مهم می باشد این است که در این شب از پرخوری پرهیز شود و آجیل شور به هیچ وجه خورده نشود. وی به میوه های شب یلدا اشاره و تصریح کرد: خوردن انار بسیار سفارش می شود اما هندوانه چون میوه این فصل نیست باید کم خورده شود. همینطور خوردن پرتقال خیلی سفارش نمی گردد و به جای آن می توان مرغ را در آب پرتقال بپزند تا علاوه بر استفاده از مزایای پرتقال، غذا هم خوشمزه شود و هم سردی میوه ها گرفته شود. این متخصص پژوهشگر طب سنتی با اشاره به اینکه در این شب انواع مخلفات و غذاها فراهم است اظهار داشت: در مجموع باید غذاهای سبک و کم حجم میل شود و بیشتر بحث دورهمی مطرح است. یارقلی، خوردن لبو و شلغم را هم سفارش کرد و تصریح کرد: شلغم یک غذای کامل است و در صورت سرماخوردگی می توان وسط شلغم را عسل ریخت و میل کرد. او همینطور در مورد دمنوش ها هم اضافه کرد: در صورت داشتن سرماخوردگی در این شب می توانند از دمنوش گل گاوزبان و لیمو عمانی استفاده کنند که کوفتگی را می گیرد و همین سبب بهبود سرماخوردگی می شود و در شرایط عادی هم دمنوش بابونه، مرزنجوش و آویشن سفارش می شود. همینطور دمنوش های بادرنجبویه، ورون (به لیمو) که برگ خوش بو و بسیار مفید دارد هم سفارش می شود. وی در مورد استفاده از گوشت و مرغ هم در شب یلدا اظهار داشت: بهتراست از گوشت های لطیف استفاده گردد و گوشت گوسفند بهتر است ولی برای کم شدن غلظت گوشت می توان هنگام پختن گوشت چند قاشق سرکه به آن اضافه کنند و اگر بخواهند لطیف تر شود می توانند آنرا با آب نخود بپزند. یارقلی تصریح کرد: گوشت گوساله هم سرد نیست اما چون خیلی غلیظ است اثرات سرمازایی بوجود می آورد بنابراین است که سفارش نمی گردد.