مسئول واحد تغذیه بیمارستان مسیح دانشوری مطرح کرد؛ بیماران شیمی درمانی باید مکمل مصرف کنند، نقش ریزمغذی ها

یسکافه: مسئول واحد تغذیه بیمارستان مسیح دانشوری، بر لزوم استفاده درست از مکمل ها و ویتامین ها در بیماران تحت شیمی درمانی، تاکید نمود.
به گزارش یسکافه به نقل از مهر، منصور رضایی، با اشاره به تاثیر انواع داروهای مورد استفاده در بیماری های مزمن قلبی-ریوی اعصاب و روان و…، بر طیف وسیعی از ریز مغذی ها، اظهار داشت: افرادی که داروهای ضد التهابی مصرف می کنند باید ویتامین های گروه های B و C که محلول در آب است را دریافت نمایند.وی با بیان این مطلب که «فولیک اسید» ترکیبی است که در تمام سنین در تکثیر سلول های بدن دخالت دارد، اضافه کرد: به صورت کلی ویتامین های گروه B بر سلامت عمومی از تنظیم متابولیسم بدن گرفته تا بر روی خلق و خوی افراد اثر گذار است.مسئول واحد تغذیه بیمارستان مسیح دانشوری، با اشاره به دفع انواع و اقسام ریز مغذی ها به سبب مشکلات گوارشی، اظهار داشت: سوءتغذیه در بیمارانی که تحت شیمی درمانی قرار می گیرند باید به گونه ای توسط مکمل ها جبران شود.رضایی با بیان این مطلب که COQ ۱۰ جزء مکمل هایی است که باید به تامین آن توجه گردد، اشاره کرد: مکمل COQ ۱۰ در بحث دارویی مطرح و جزو ترکیبات محلول در چربی بوده و برای عضلات و سوخت و ساز بدن بسیار با اهمیت می باشد و علائم کمبود آن ضعف عضلات و بی حالی است.وی با تاکید بر استفاد از باکتری های مفید در طول روز، اظهار داشت: امروزه متاسفانه این باکتری ها بر اثر مصرف آنتی بیوتیک ها از بین رفته است در حالیکه باکتری های مفید(پروبیوتیک ها) موجب بهبود عملکرد و تکامل دستگاه ایمنی میگردد و در لبنیات تخمیر شده نظیر ماست و نوشیدنی کفیر یافت میگردد. و ترکیباتی نظیر موز، سیر و پیاز به سبب داشتن اولیگوساکاریدها(پره بیوتیک ها) سبب رشد بهتر این باکتری ها میگردد.رضایی با اشاره به تاثیر گذاری سلنیوم در سیستم سم زدایی کبد، اذعان داشت: خاک ایران به لحاظ داشتن سلنیوم فقیر است و کمبود سلنیوم در بروز برخی بیماری ها از سرطان گرفته تا نقص سیستم ایمنی و بیماری های قلبی-عروقی ارتباط دارد.مسئول واحد تغذیه بیمارستان مسیح دانشوری، با اشاره به اینکه کمبود منیزیم در کشور دیده می شود، تصریح کرد: منیزیم با سلامتی خیلی از بافت ها ارتباط دارد و در متابولیسم مواد مغذی خصوصا کربوهیدرات دخالت دارد و کمبود آن با خیلی از بیماری های قلبی-عروقی، پرفشاری خون، افسردگی و دردهای اسکلتی عضلانی و سنگ های کلیوی ارتباط دارد.وی درانتها با بیان این مطلب که منابع آهن خیلی از مواقع به خوبی جذب نمی گردد، اظهار داشت: برای جذب بهتر آهن سفارش میگردد افراد همراه با غذا، چای و شیر مصرف نکنند و پروتئین های حیوانی و گیاهی با هم مخلوط گردند و غلات و حبوبات پیش از طبخ خیسانده شود و ترجیحا جوانه زده مصرف شوند. بهتر است همراه منابع گیاهی آهن (غیر هم) نظیر غلات، حبوبات و آجیل ها منابع ویتامین C خصوصا مرکبات مصرف شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.