در جلسه کمیته ملی شهید خدمت صورت گرفت تصویب ۲۰ پرونده شهدای خدمت عرصه سلامت

به گزارش یسکافه وزیربهداشت در نشست کمیته ملی شهید خدمت اظهار داشت: تکریم شهدا تکریم ساختارهای قدرتمند و ارزشی یک نظام است و بی حرمتی نسبت به شهید و خانواده اش، لرزان کردن پایه های حکومتی است که مبتنی بر خون شهدا ایستاده است.
به گزارش یسکافه به نقل از ایسنا، دکتر سعید نمکی در نشست کمیته ملی شهید خدمت که بامداد امروز و با حضور دکتر پوراصغری، معاون امور علمی، فرهنگی و اجتماعی سازمان برنامه و بودجه و مهندس سعید اوحدی، معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران و سایر مدیران و معاونین در ساختمان مرکزی بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار شد، ضمن قدردانی برای پیگیری امور مربوط به شهدای خدمت عرصه سلامت، اظهار داشت: تکریم شهدا تکریم ساختارهای قدرتمند و ارزشی یک نظام است و بی حرمتی نسبت به شهید و خانواده اش لرزان کردن پایه های حکومتی است که مبتنی بر خون شهدا ایستاده است. هرچند کسی که شهید شده است، به جایگاهی رسیده که نیازی به تکریم بندگان خاکی خدا ندارد، آنها به پروردگار و اولیا الله بسیار نزدیک هستند و این ما هستیم که نیازمند شفاعت آنها در روز قیامت هستیم.
وی ادامه داد: شهدا در تمام زمینه ها که برای آب، خاک، سرزمین، سلامت، حرمت، دین و آیین یک کشور جنگیده و به فیض رفیع شهادت نایل شوند، در اوج رستگاری اند. شهدایی مانند دکتر زارع که چشم پزشک فوق تخصص قرنیه بود، چنانچه بخواهیم از بعد مسائل مادی به مساله بنگریم، اگر قرار بود از حرفه اش کسب درآمد کند، از هر جراحی می توانست چند برابر مبالغی که مجموعه های دیگر می خواهند از خانواده هایشان حمایت کنند، درآمد کسب می کرد. ضمن اینکه سایه باارزش یک دانشمند و فرهیخته از مملکت کم شده است و با هیچ معیار مادی نمی توان آنرا سنجید. بنابراین، تکریم شهدا تکریم یک مملکت، نظام، دیدگاه و عزت و غرور ملی است که مایه سرافرازی و ماندگاری یک ملت در طول تاریخ می شود.
نمکی با اعلان اینکه تکریم و احترام به شهدا بسیار مهم می باشد، اظهار داشت: در سفرهای استانی، نخستین کاری که می نماییم رفتن به گلزار شهدا و ادای احترام به مقام شامخ آنهاست و نخستین دعایی که می کنم این است که “خداوندا مرا شرمنده شهدا نکن. “
شهادت در عرصه سلامت، آگاهانه ترین نوع شهادت است
وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه نباید از خانواده مکرم شهدا غافل شد، اظهار نمود: در روزهای انقلاب به طرق مختلف عزیزانی را قبل، حین و بعداز انقلاب و همین طور روزهای دفاع مقدس از دست دادیم و شهید شدند. اما عده ای مظلومانه و عده ای آگاهانه شهید شدند. اینکه فرد با علم و آگاهی تن به آتش زده و تا خط مقدم پیش رود، بسیار متفاوت می باشد. اما شهادت در عرصه سلامت، آگاهانه ترین نوع شهادت است. یعنی شهادتی که در اوج معرفت و به مفهوم بریدن از دنیای فانی اتفاق افتاد، یعنی کمال عشق. ” کسی می تواند در پای عشق بمیرد که قبل از آن، دنیا در پیش چشمش مرده باشد. ”
وی اشاره کرد: شهدای سلامت با علم و آگاهی به خطرناک بودن این ویروس مهلک، در حالی که با کمبود ماسک و لباس محافظتی روبرو بودیم، دل به آتش زدند و مانند پروانه به دور بیمار گشتند و سوختند.
نمکی بیان کرد: برعکس آنچه در دفاع مقدس اتفاق افتاد، ما در عرصه شهدای سلامت، بیش از سرباز، ژنرالهایمان از دست دادیم. چونکه می خواستند خط شکن باشند و سربازان پشت سر این فرماندهان حرکت می کردند و پس هرچه آنها را عزیز بداریم، نظام جمهوری اسلامی را عزیز شمرده ایم. حرمت این عزیزان، حرمت نظامی است که در اوج تحریم ها توانست در کمتر از دوماه میزان مرگ و میرها را در اوج مضایق مالی به کمتر از یک پنجم و میزان بستری ها را به ۲۰ درصد برساند و در شرایطی که هنوز کشورهای غربی با ویروس درگیر نشده بودند، رکوردی تاریخی را در کنترل و مدیریت بیماری ثبت کند.
وزیر بهداشت بیان کرد: کادر بهداشت و درمان کشورمان در این ایام سخت توانستند با ۱.۶ تخت بیمارستانی به ازای هر ۱۰۰۰ نفر جمعیت، از کشورهایی که حداقل ۷ تخت به ازای هر ۱۰۰۰ نفر و سه برابر نیروی انسانی نسبت به تخت هایشان دارند، پیشی بگیرند.
همچنین، در ادامه این جلسه دکتر کامل تقوی نژاد، معاون توسعه مدیریت، منابع و برنامه ریزی وزارت بهداشت با اشاره به دستورالعمل تعیین مصادیق شهدای سلامت، به توضیح اقدامات اجرائی بمنظور تهیه چک فهرست کاملی از مشخصات فردی شهدای مدافع سلامت پرداخت و اظهار داشت: تاکنون از بین ۱۳۹ پرونده که از دانشگاه های مختلف به دست ما رسیده، بر طبق مصادیق مورد نیاز، دستورالعمل ها و صحت و سقم اطلاعات و بررسی های همه جانبه، نتیجتا با رای کمیته ها، ۲۰ پرونده را نهایی کرده ایم.
تصویب ۲۰ پرونده شهدای خدمت عرصه سلامت
گفتنی است، در این نشست، ۲۰ پرونده از شهدای خدمت عرصه سلامت مصوب تلقی شد و ادامه بررسی ها در این خصوص به جلسات بعدی موکول شد.

منبع:

نظری بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.