مطالعات نشان می دهد؛ ارتباط مصرف گوشت و افزایش خطر بیماری آسم در کودکان

یسکافه: برمبنای مطالعه پژوهشگران، داده های جدید ارتباط بالقوه بین مصرف گوشت در دوران کودکی و علایم آسم را نشان داده اند.

به گزارش یسکافه به نقل از مهر، پژوهشگران دانشکده پزشکی آیسان نیویورک با مطالعه بر روی بیش از ۴۰۰۰ کودک دریافتند مصرف زیاد ترکیبات پیش التهابی موجود در گوشت های پخته شده موسوم به AGE، با افزایش میزان خس خس سینه مرتبط می باشد.
خس خس سینه یکی از علایم رایج بیماری آسم در کودکان و بزرگسالان است. این مطالعه نشان داد که افزایش میزان AGEها با بروز بیشتر خس خس سینه هم راه است که منجر به اختلال در خواب، محدودشدن میزان ورزش آنها یا حتی مراجعه به اورژانس می شود.
«سونالی باس»، سرپرست تیم تحقیق، در این زمینه می گوید: «مطالعه ما نشان میدهد رژیم غذایی می تواند بر سلامت مجاری هوا و علایم مربوط به آسم نقش داشته باشد.»
مجموعه ای از تحقیقات قبلی نشان می دهند که الگوهای رژیم غذایی حاوی غذاهای پیش التهاب (از جمله چربی های اشباع و گوشت) با بیماری تنفسی ارتباط دارند.
به گفته انجمن ریه آمریکا، بیماری آسم شایع ترین بیماری مزمن در میان کودکان است. این بیماری یک بیماری مزمن ریوی است که انتقال هوا به داخل ریه ها را دشوارتر می کند. بااینکه درمان می تواند به کنترل آسم کمک نماید، اما قابل درمان نیست.
در این مطالعه، ۴۳۸۸ کودک در رده سنی ۲ تا ۱۷ سال مورد بررسی قرار گرفتند. بر طبق پرسشنامه غذایی تکمیل شده در مورد این کودکان، میزان مصرف AGE آنها بر طبق میزان مصرف گوشت شأن اندازه گیری شد.
آنها دریافتند که مصرف بالاتر AGE با میزان قابل توجه بروز خس خس سینه مرتبط می باشد. همین طور داده ها نشان داد کسانی که بیشترین میزان مصرف AGE را دارند میزان خس خس پیش از خواب و در هنگام ورزش بیشتر است.
کودکانی که رژیم غذایی شأن دارای بالاترین میزان AGE بود، ۱۸ درصد بیشتر از کودکان با میزان کمتر AGE گرفتار خس خس می شوند.
ترکیب AGE در بیشتر گوشتهای غیردریایی، خصوصاً بعد از پخت در دمای بالا، مانند کباب کردن، زیاد پختن یا سرخ کردن یافت می شود. این ترکیب به گیرنده ای در ریه ها متصل می شود که سبب التهاب مجاری تنفسی می شود.

منبع:

نظری بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.