رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد: کرونا از کنترل خارج شده

خراسان رضوی رییس سازمان نظام پزشکی مشهد با اعلان اینکه شرایط کرونا هم اکنون از کنترل شدن گذشته و تعداد مبتلایان درحال بالا رفتن است،  گفت:  باید مردم را آگاه نماییم تا در خانه های خود بمانند برای اینکه شرایط دشوار است.

دکتر علیرضا صداقت در گفت و گو با ایسنا درباب آخرین وضعیت کرونا و سویه امیکرون در مشهد اظهار نمود: مشخصا نارنجی شدن شهر مشهد نشان دهنده افزایش تعداد بستری های ماست. این شرایط از هفته های گذشته قابل پیش بینی بود اما متاسفانه مثل همیشه غافلگیر شده ایم و شرایطی که در سطح شهر می بینیم، شرایط آمادگی افراد برای یک پیک نیست و بنظر می رسد که اطلاع رسانی خوبی انجام نشده و مردم در ارتباط با امیکرون ساده انگاری می کنند.

وی افزود: امیکرون یک بیماری ساده و سرپایی نیست. میزان بستری های امیکرون یک دهم دلتاست اما سرایت پذیری آن ۱۰ برابر است؛ یعنی به اندازه پیک سویه دلتا بیمار خواهیم داشت ولی هنوز شرایط آماده باش را در سطح شهر نمی بینیم. گویا اطلاع رسانی ها یا به هدف نرسیده و به خوبی برنامه ریزی نشده یا این که باتوجه به شرایط خاص اقتصادی و اجتماعی، عادی انگاری حالت فرهنگی نهادینه شده پیدا کرده است. به سبب صعود تیم ملی فوتبال به جام جهانی هم تجمعاتی صورت گرفت که چنین موضوعی را به این صورت در سطح کشور پیش بینی نکرده بودیم و امیدواریم آمار بیماران به سبب این تجمعات چند برابر نشود.

رئیس بخش ICU کرونای بیمارستان امام رضا(ع) مشهد افزود: هم اکنون شرایط کرونا از کنترل شدن گذشته و نمی توان جلوی آنرا گرفت. شرایطی که در آن هستیم با تصمیم گیری های غلط ستادی ارگان ها و بی توجهی تعدادی از مردم پیش آمده است. ارگان ها باید بدانند که زمان آن رسیده تا تصمیمات به جایی بگیرند تا پیش از بیشتر شدن ابتلاها بتوان اقدامی کرد. یکی از اقداماتی که می توان در این راستا انجام داد، تسریع واکسیناسیون دوز سوم است.

صداقت در ارتباط با بازگشایی مدارس و دانشگاه ها عنوان کرد: اساسا باتوجه به افزایش مبتلایان، درایت بیشتر و تصمیم گیری مجدد باید صورت گیرد. تجمعاتی که در دانشگاه ها اتفاق می افتد، مسافرت های بین شهری و تماسهای نزدیک نگران کننده است. درباب دانش آموزان زیر ۱۲ سال که واکسینه نشده اند، بارها در ستاد کرونا گفته ایم که باید در بازگشایی ها دقت شود اما تصمیم در سطح ستاد ملی بوده است. باید دانست در مورد بازگشایی ها سیاست های استانی موثر نیست و تصمیم گیری ها در بعد ملی انجام می شود.

امیکرون به چند روز قرنطینه نیاز دارد؟

وی در مورد مهم ترین علایم امیکرون و دوران قرنطینه آن اظهار داشت: علایم امیکرون مانند بقیه سویه های علایم سرماخوردگی است و گاهی هم علائمی مانند تهوع و استفراغ را به همراه دارد که احتمال دارد این نشانه ها بیشتر شده و به دل درد و اسهال منجر شود. اگر کسی بدون علامت باشد و در تماس با شخص دیگری مبتلا شده باشد، دوره قرنطینه او پنج روز است اما اگر کسی علایم داشته باشد، در روز هفتم و هشتم باید در ۲ نوبت تست رپید انجام دهد و در صورت منفی بودن ۲ تست می تواند از قرنطینه خارج شود؛ در غیر این صورت تا آن زمان که علایم وجود دارد باید از ۱۰ تا ۱۲ روز در قرنطینه باشد.

شیوع بالای امیکرون بین کودکان

رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد درباره شیوع امیکرون بین کودکان اشاره کرد: زمانی می گوییم کسی امیکرون دارد که تست PCR او مثبت باشد برای اینکه افراد مبتلایی که تست نمی دهند یا تست آنان بصورت کاذب منفی است را باید محاسبه کرد؛ بدین سبب آمار دقیقی از شیوع ویروس کرونا بین کودکان در اختیار نیست اما اساسا مانند سویه دلتا امیکرون نیز شیوع بالایی بین کودکان خواهد داشت. مشکل عمده ای که در موضوع آمار کودکان مبتلا وجود دارد، این است که آنها پس از مبتلاشدن آغاز به درمان می کنند و به تست و تایید نمی رسند اما آمار ما برمبنای تست های تایید شده است.

اواخر بهمن و اوایل اسفند به اوج پیک ششم می رسیم

صداقت درباب پیش بینی خود از وضعیت کرونا در ایام آینده اظهار داشت: طی هر سه روز تعداد بیماران مبتلا به امیکرون ۲ برابر شود که این عدد سنگینی است. ما همچنان به سمت پیک می رویم و در اواخر بهمن و اوایل اسفند به اوج آن خواهیم رسید و دامنه آن احیانا تا اواسط فروردین ادامه خواهد داشت. واکسن در مبتلاشدن به کرونا جلوگیری نمی کند بلکه از شدت علایم آن کاهش می دهد. چه بسا ضعیف تر شدن سویه امیکرون نسبت به سویه های پیشین تاثیر واکسیناسیون باشد.

وی اضافه کرد: مهم ترین عاملی که می تواند احتمال مبتلاشدن به امیکرون را به یک سوم و یک دوم تقلیل دهد، استفاده همگانی از ماسک است. اگر ۸۰ درصد از جامعه از ماسک استفاده کنند، میزان ابتلاها می تواند تا یک سوم میزان پیش بینی شده، کاهش پیدا کند. امیدواریم با رعایت حداکثری پروتکلهای بهداشتی و واکسیناسیون نوبت سوم شدت علایم را کاهش دهیم.

چرا برای تزریق آسترازنکا در مشهد محدودیت ایجاد شد؟

رئیس بخش ICU کرونای بیمارستان امام رضا(ع) مشهد در ارتباط با ایجاد محدودیت های تزریق واکسن آسترازانکا در مشهد اظهار نمود: ۲ مورد به دنبال تزریق واکسن آسترازانکا اتفاق افتاده و بهترین برخورد محدود کردن استفاده از آن بوده است تا این مشکل بررسی شود. در تمام دنیا همه واکسن ها گرفتار مشکل بوده اند و حتی فایزر و مدرنا هم در بعضی موارد مرگ ناگهانی داشته اند. زمانی که با عارضه ای ناخواسته و شدید در یک دارو روبه رو می شویم، درست ترین کار توقف استفاده از آن دارو است و دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز تزریق دوز یک، ۲ و سه آسترازانکا را از همین بابت متوقف کرده است.

وی افزود: کسانی که قصد تزریق دوز سوم آسترازانکا را دارند، می توانند از واکسن های جایگزین پاستوکووک و سینوفارم استفاده کنند. فعلا واکسن آسترازانکا برای دوز سوم سفارش نمی گردد و احیانا برنامه کسانی که نوبت تزریق دوز دوم آسترازانکا را دارند، بوسیله معاونت بهداشت دانشگاه اعلام خواهد شد.

نظری بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.