رئیس گروه تغذیه و امور دارویی عنوان کرد؛ علل کم اشتهایی سالمندان

به گزارش یسکافه، رئیس گروه تغذیه و امور دارویی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در ارتباط با علل کم اشتهایی افراد سالمند، توضیحاتی عرضه داد.

به گزارش یسکافه به نقل از مهر، فرشته فزونی، ضمن اشاره به کاهش حس چشایی در سالمندان، گفت: با افزایش سن، حس چشایی کم می شود که سبب می شود لذت غذا خوردن کم شود و این احساس بی مزه بودن غذاها سبب تمایل بیشتر به مصرف شیرینی و شوری می شود. به نقل از ایشان، تهوع، کاهش اشتها و تغییر طعم غذاها که از عوارض جانبی داروها به خصوص داروهای مسهل و مُدر است هم امکان دارد منجر به عدم تمایل به غذا خوردن و حذف وعده غذایی اصلی در سالمندان شود. فزونی، مشکلات دندانی، ناتوانی های حرکتی، تحلیل عضلانی، کم تحرکی و محدودیت های مالی را از دیگر عوامل دریافت ناکافی مواد غذایی برشمرد. رییس گروه تغذیه و امور دارویی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، افسردگی در سالمندی را به عنوان یکی از علل کاهش اشتها در سالمندان برشمرد و همراهی فرزندان و نزدیکان با سالمندان را در حل این مشکل کمک کننده عنوان نمود. وی، آلزایمر و دمانس را هم همچون مواردی برشمرد که سبب فراموشی در تهیه و خوردن غذا شده و یکی از دلیلهای سوءتغذیه در سالمندان بشمار می رود. فزونی باتوجه به اینکه در سالمندان احتیاج به انرژی کم می شود، اشاره کرد: پروتئین مورد نیاز بدن سالمندان باید از منابع با کیفیت بالا (از لحاظ پروتئین) مانند گوشت های کم چرب، مرغ، ماهی، سفیده تخم مرغ، فرآورده های لبنی بدون چربی یا کم چرب تامین شود. غلات و حبوبات هم از منابع گیاهی پروتئین هستند که اگر با هم مصرف شوند اسیدهای آمینه ضروری بدن را تامین می کنند. رییس گروه تغذیه و امور دارویی معاونت بهداشتی ضمن اشاره به کاهش جذب برخی ویتامین ها در دوران سالمندی افزود: جذب ویتامین D و کلسیم با افزایش سن کاهش می یابد. به این جهت نیاز بدن به مصرف منابع غنی کلسیم (مانند شیر و لبنیات) و ویتامین Dافزایش می یابد و سفارش می شود سالمندان مکمل ویتامین Dو کلسیم مصرف کنند. وی اشاره کرد: در این سنین جذب ویتامین B۱۲ در بدن هم کم می شود به این جهت مصرف مقدار مناسبی از گوشت قرمز، ماهی، شیر و تخم مرغ، طبق هرم گروه های غذایی سفارش می شود. فزونی با سفارش به مصرف غذاهای حاوی روی توسط سالمندان؛ گوشت، شیر، حبوبات و گندم را به عنوان منابع غذایی غنی روی معرفی نمود.
 

منبع:

نظری بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.