توصیه های طب ایرانی؛ گرسنگی و تشنگی روزه داری را چطور تحمل کنیم

به گزارش یسکافه، ماه مبارک رمضان، سبک درست زیستن است و به ما الگویی برای زیست درست در ماههای آینده می دهد.
به گزارش یسکافه به نقل از مهر، در ماه رمضان هنگام گرسنگی و تشنگی بخصوص وقتی بر اثر گرمای محیط یا فعالیت بدنی حرارت ما بالاتر می رود؛ بدن انسان گرفتار کم آبی و کاهش سطح قند خون می شود و به مرحله سوخت و ساز چربی ها وارد می گردد. در نتیجه این تغییرات، امکان دارد احساس ضعف بی حالی، کم حوصلگی، بوی بد دهان، تغییرات روحی و روانی و تغییر در بعضی عملکردهای مغزی ایجاد شود. این تغییرات بخصوص در ایام آغازین ماه مبارک رمضان و همینطور در افرادی که عادت به پرخوری و پرنوشی دارند، نمود شدیدتری خواهد داشت. یک روش خوب برای پیشگیری از چنین عوارضی آن است که در طول سال هم رژیم غذایی مناسبی داشته باشیم یا دست کم از چند روز مانده به رمضان با تنظیم رژیم غذایی و کاهش حجم غذا به استقبال روزه داری برویم اما از طرفی حداقل آثار مثبت جسمانی روزه را میتوان کاهش انباشتگی (امتلاء) بدن از مواد مختلفی دانست که در نتیجه خوردن و ‌نوشیدن مداوم در کنار فعالیت کم بدنی و دوری از ورزش در بدن ما تجمع می یابند. اهمیت این مورد آنجا معلوم می شود که بدانیم خیلی از بیماری های، مهم شایع و ناتوان کننده مانند پرفشاری خون قند و چربی خون بالا کبد چرب، نقرس، برخی مشکلات قلبی عروقی، چاقی ها و…، ناشی از همین امتلاء هستند. سحری خوردن لازم است بیشتر ما عادت به خوردن سه یا دست کم دو وعده غذا در روز داریم. خوردن سحری در جهت رعایت این عادت لازم است همینطور با نخوردن سحری، معده انسان به مدت زیادی خالی می ماند که بخصوص در افراد مستعد می تواند باعث بدبویی دهان، سردرد و دردهای عضلانی کاهش وزن شدید و زیانبار و مشکلات گوارشی جدی شود که گاه تا ماه ها و سال ها گریبانگیر فرد خواهد بود. با تشنگی چه کنیم در وعده های سحر و افطار باید علاوه بر پرهیز از خوردن چربی ها و خوراکی های سرخ کردنی و چرب، پرهیز از مصرف میوه های گرمسیری چون موز و انبه که زیاده روی در خوردن آنها باعث افزایش غلظت خون می شود، پرهیز از خوردنی های عطش آور چون بادنجان، کشک، ماکارونی و لازانیا، ماهی و کنسروها، مصرف کمتر شیرینی ها بخصوص شیرینی های قنادی چون زولبیا و بامیه یا پشمک با خوردن خوراک های دارای آلوبخارا تمرهندی و زرشک، نوشیدن شربت های سرکه، شیره، سکنجبین، شربت آبلیمو یا شربت بیدمشک با گلاب یا آب آلو، تمر یا زرشک، نوشیدن عرق کاسنی به تنهایی یا همراه با یک قاشق چای خوری تخم خرفه و نوشیدن ماءالشعیر طبّی به جای آب و چای از ایجاد تشنگی زیاد در طول روز پیشگیری کرد. همینطور بهتر است در وعده سحر از مصرف خوردنی های ادرارآور مانند هندوانه و چای پررنگ هم پرهیز شود چون با افزایش دفع ادرار در طول روز، باعث تشنگی بیشتر در نزدیکی افطار می شوند.

منبع:

نظری بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.