مطالعات نشان می دهد؛ احساس گرسنگی سبب کاهش روند پیری می شود

یسکافه: در حالی که مشخص شده بود که محدود کردن مقدار غذای مصرفی می تواند روند پیری سالم را در انسان تقویت کند، یک مطالعه جدید نشان داده است که احساس گرسنگی ممکنست برای کُند کردن پیری کافی باشد.

به گزارش یسکافه به نقل از مهر به نقل از ساینس دیلی، تحقیقات قبلی نشان داده است که حتی طعم و بوی غذا می تواند اثرات مفید و طولانی مدت محدودیت رژیم غذایی را حتی بدون مصرف آن معکوس کند.
«اسکات پلچر»، نویسنده این مطالعه از دانشگاه میشیگان، می گوید: «ما به صورتی اثرات طولانی مدت محدودیت های رژیم غذایی را از همه دستکاری های تغذیه ای در رژیم غذایی که پژوهشگران سال ها بر روی آنها کار کرده بودند، جدا کرده ایم.»
برای انجام این کار، آنها از راه های مختلف گرسنگی را در مگس ها القا کردند. نخستین مورد این بود که مقدار آمینو اسیدهای شاخه دار یا BCAA را در یک میان وعده آزمایشی تغییر داده و بعداً به مگس ها اجازه دادند آزادانه از مخمر یا مواد قندی تغذیه کنند. مگس هایی که از میان وعده های کم BCAA تغذیه کردند، مخمر بیشتری نسبت به شکر مصرف کردند تا مگس هایی که از میان وعده های BCAA بالا تغذیه کردند. این نوع ترجیح مخمر بر شکر یکی از فاکتورهای گرسنگی مبتنی بر نیاز است.
محققان خاطرنشان کردند که این رفتار به سبب محتوای کالری میان وعده کم BCAA نیست. در حقیقت، این مگس ها غذای بیشتری و کالری کل بیشتری مصرف کردند. زمانی که مگس ها یک رژیم غذایی با BCAA کم مصرف کردند، بطور قابل توجهی بیش از مگس هایی که از رژیم های غذایی با BCAA بالا تغذیه شدند، عمر کردند.
برای بررسی گرسنگی بغیر از ترکیب رژیم غذایی، آنها از یک تکنیک منحصر به فرد استفاده کردند که با بهره گیری از تکنیکی به نام اپتوژنتیک، نورون های در رابطه با گرسنگی در مگس ها را با قرار گرفتن در معرض نور قرمز فعال کردند. این مگس ها دو برابر بیش از مگس هایی که در معرض محرک نور نبودند غذا مصرف کردند. مگس هایی که با نور قرمز فعال شدند نیز بطور قابل توجهی بیش از مگس های گروه کنترل، عمر کردند.
علاوه بر این، این تیم توانست مکانیک مولکولی گرسنگی را با تغییرات در اپی ژنوم نورون های درگیر ترسیم کند و تشخیص دهد که نورون ها به وجود یا عدم وجود یک اسید آمینه خاص در رژیم غذایی پاسخ می دهند. این تغییرات می تواند بر میزان بیان ژن های خاص در مغز مگس ها و در نتیجه بر رفتار تغذیه و پیری آنها تأثیر بگذارد.
آنها در مرحله بعدی قصد دارند بررسی نمایند که چگونه میل به غذا خوردن برای لذت، هم در مگس ها و هم در انسان ها، ممکنست با طول عمر ارتباط داشته باشد.

منبع:

نظری بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.