مصرف نمک را کاهش دهید؛ سفارش های متخصص تغذیه برای پیش گیری از بیماریهای قلبی

به گزارش یسکافه، رئیس گروه تغذیه و دارویی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با اشاره به نقش تغذیه در پیش گیری از بیماریهای غیرواگیر، اظهار داشت: یکی از شایع ترین علل مرگ و میر، بیماریهای قلبی عروقی است.
به گزارش یسکافه به نقل از مهر، فرشته فزونی، الگوی غذایی نامناسب همچون مصرف زیاد قند، نمک و چربی ها، مصرف کم میوه، سبزی، حبوبات و مصرف بی رویه فست فودها و تحرک بدنی کم را مهم ترین علل ابتلاء به بیماریهای قلبی برشمرد. وی ادامه داد: توجه به نشانگرهای رنگی تغذیه ای محصولات غذایی برای انتخاب محصولات مناسب تر کمک می نماید. بدین سبب همه افراد هنگام خرید باید به برچسب محصولات غذایی که با سه رنگ سبز، نارنجی و یا قرمز مشخص شدند دقت کنند. فزونی با تأکید بر انتخاب آگاهانه مواد غذایی اظهار داشت: برچسب محصولات حاوی مقادیر زیاد قند، نمک، چربی، اسید چرب ترانس و انرژی با رنگ قرمز مشخص شدند که باید مصرف این مواد غذایی محدود شود. رییس گروه تغذیه و دارویی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با اشاره به مصرف زیاد نمک در کشور و نقش آن به عنوان یکی از عوامل تأثیر گذار در پرفشاری خون و عوارض قلبی عروقی، اضافه کرد: طبق سفارش سازمان بهداشت جهانی، حداکثر مقدار مصرف روزانه نمک در افراد زیر ۵۰ سال پنج گرم (یک قاشق چای خوری) و در افراد بالای ۵۰ سال و بیماران قلبی عروقی و کودکان روزانه کمتر از ۳ گرم است. به گفته ی ایشان، این میزان نمک شامل نمک های پنهان در غذا مانند نان، پنیر، رب گوجه فرنگی و…، نیز می شود که باید مورد توجه قرار گیرد. فزونی اشاره کرد: اگر مقدار نمک افزوده شده به غذا به تدریج کم شود در مدت چند هفته ذائقه افراد به غذای کم نمک عادت می کند. وی به والدین سفارش کرد از غذاهای تهیه شده در منزل و تنقلات سالم شامل میوه، آجیل خام و بدون نمک، ساندویچ های خانگی به عنوان میان وعده کودکان و نوجوانان بهره گیرند و فرزندان خودرا از کودکی به مصرف غذای کم نمک عادت دهند. فزونی، مصرف روزانه حداقل پنج واحد سبزی و میوه را یک فاکتور پیشگیری کننده از فشارخون بالا و بیماریهای قلبی و عروقی عنوان نمود. وی از سبزی ها و میوه های تازه، غلات کامل (پوست نگرفته)، حبوبات و مغزها به عنوان منابع فیبر نام برد و اصرار کرد مصرف روزانه غذاهای حاوی فیبر در کاهش چربی و قند خون و تنظیم فشارخون نقش مهمی دارند و خطر ابتلاء به بیماریهای قلبی عروقی را کم می کند. فزونی پیشنهاد کرد برای افزایش ارزش غذایی برنج آنرا بصورت مخلوط با سبزی و حبوبات مصرف کنید.

نظری بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.