کارشناس تغذیه عنوان کرد؛ عارضه های کمبود ید در دوران حاملگی

یسکافه: یسکافه: رئیس گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، کمبود ید در دوران حاملگی را با عارضه هایی همچون افزایش موارد سقط و مرده زایی، ناهنجاری های جنینی و کاهش بهره هوشی نوزاد مرتبط دانست.
به گزارش یسکافه به نقل از مهر، فرشته فزونی، ید را یکی از ریزمغذی های ضروری برای بدن و عنصر اساسی برای تولید هورمون های تیروئید عنوان نمود که کمبود آن موجب مختل شدن کار غده تیروئید و عوارض بسیار زیاد در بالغان و کودکان می شود. وی، بهترین راه برای تامین ید مورد نیاز بدن را استفاده از نمک یددار تصفیه شده عنوان نمود و اظهار داشت: نمک مصرفی روزانه باید حتما از نمک تصفیه شده یددار تامین شود اما باید توجه داشت که میزان مصرف نمک کم باشد. فزونی، نمک های تصفیه نشده مانند نمک دریا را دارای انواع ناخالصی همچون فلزات سنگین برشمرد که خطر سرطان زایی دارند. رییس گروه تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اشاره کرد: نمک های تصفیه شده فاقد فلزات سنگین مثل سرب، آرسنیک و ناخالصی های محلول مانند گچ و… هستند. این کارشناس تغذیه با اشاره به وجود انواع نمک های صورتی، آبی و بنفش در بازار تصریح کرد که وجود برخی عناصر سبب ایجاد رنگ در این نمک ها شده است. به گفته ی ایشان، این نوع نمک ها تصفیه نشده و فاقد ید کافی هستند. مصرف آنها به سبب وجود املاح و ناخالصی سبب لطمه به سلامت کلیه و کبد افراد می شود. فزونی با اشاره به میزان مجاز مصرف نمک اظهار داشت: طبق سفارش سازمان بهداشت جهانی میزان مجاز مصرف نمک در افراد بزرگسال سالم، کمتر از پنج گرم در روز و در افراد سالمند و بیمار این میزان کمتر از سه گرم است. این کارشناس تغذیه اشاره کرد: این میزان شامل نمک های پنهان در غذا مانند نمک موجود در نان و سایر مواد غذایی نیز می شود. وی با اشاره به تأثیر مصرف زیاد نمک و غذاهای شور در افزایش فشار خون و بروز بیماریهای قلبی عروقی، سکته قلبی، پوکی استخوان، سرطان معده، آسم و…، به افراد سفارش کرد مصرف نمک را کاهش داده و حتما نمک مصرفی از نوع یددار و تصفیه شده باشد.

منبع:

نظری بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.