کارشناس سازمان غذا و دارو: نوشابه های رژیمی را جدی نگیرید

به گزارش یسکافه، کارشناس اداره غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو اظهار داشت: فاقد کالری بودن نوشابه های رژیمی را جدی نگیرید.

به گزارش یسکافه به نقل از مهر، معصومه تکلو افزود: چند دهه است که برای مصرف نوشابه های گازدار رژیمی، تبلیغات گسترده ای جهت کاهش وزن انجام شده و ادعا می شود بجای قند از شیرین کننده های طبیعی و یا مصنوعی استفاده شده است که فاقد کالری هستند؛ بدین سبب موجب افزایش وزن نمی شوند. در صورتی که همه شیرین کننده ها مانند آسپارتام دارای حد مجاز مصرف روزانه در حد میلی گرم در کیلوگرم وزن بدن هستند که به آن ADI می گویند که مخفف انگلیسی "دریافتی قابل قبول روزانه" است. وی ادامه داد: با آنکه شیرین کننده های مورد استفاده در محصولات غذایی به خصوص نوشابه های بدون قند با آخرین استانداردهای ملی و بین المللی بررسی شده و با توجه به میزان سفارش شده در محصول مذکور، مصرف می شوند اما باید در نظر داشت که مصرف بیش از آن در روز، احتمال ابتلاء به انواع سرطان ها و ناباروری را در انسان، می افزاید. تکلو اشاره کرد: آسپارتام پس از تجزیه در بدن به دو اسید آمینه اسید آسپارتیک و دی فنیل آلانین و متانول تبدیل می شود که در بیماران ارثی فنیل کتونوری (PKU)، آنزیم فنیل آلانین هیدروکسیلاز، به جهت جهش ژنی، غیر فعال است، بدین سبب قادر به تجزیه اسید آمینه دی فنیل آلانین در بدن نمی باشند و اسید آمینه مذکور در بدن تجمع یافته و منجر به لطمه مغزی و در نتیجه تاثیر بر عملکرد شناختی می شود. کارشناس اداره غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو، با اخطار نسبت به اینکه ADI برمبنای بیماریهای مزمن غیر سرطان، موتاژن بودن، ناباروری و در بعضی از موارد برمبنای سرطان زایی تعیین می شود، اشاره کرد: در برچسب نوشابه های گازدار بدون قند حاوی شیرین کننده مصنوعی آسپارتام، باید اخطار در رابطه با عدم مصرف توسط بیماران فنیل کتونوری درج شود.
 

منبع:

نظری بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.